La Repera i les seves jornades de treball es van gestar al Fòrum Social Català del febrer del 2008.
Allà es va palesar la necessitat de millorar la comunicació i la relació entre consumidores i productors en l’àmbit de l’agroecologia. Només d’aquesta manera, totes i tots plegats podem avançar en el treball cap a un consum alternatiu, crític i responsable. D’aquí va néixer un grup natural de treball, espontani, amb ganes i obert a tothom, amb l’organització de trobades de treball.
Aquestes trobades poden ser de dos tipus:
- Repera: es treballa al llarg de dos dies diferents temes i tallers.
- Repereta: de menys durada, són monogràfiques.
L’objectu principal de la Repera és:
Detectar els problemes i necessitats col·lectives relacionades amb l’agroecologia, i començar a dibuixar-ne les solucions, en plural, i obrir canals de trobada entre qui produeix i qui consumeix de manera cooperativa.
L’organització té:
- Una web per fer difusió de les seves activitats i de l’agroecologia en general.
- Un compte de Twitter.
- Una pàgina de Facebook.
- Una llista de correu-e de difusió.
- Un grup promotor obert –Reperes Motivades– per dinamitzar i organitzar les trobades.
Som una empresa dedicada al món de l’oli d’oliva verge extra ecològic, des de fa 30 anys.
Voldriem fer arribar oli de primera premsada en fred, a grups de consumidors o cooperatives de consum. Treballem amb sistemes tradicionals (pedres de granit i premses hidrauliques). La nostra web es http://www.oliflix.com i el correu paurey@oliflix.com
Gràcies
Bon dia!
Estem buscant productors de poma ecològica a Catalunya, per comprar força quantitat…
david@drylicious.org
La Repera i el Decreixement han anat agafats per la ma sempre. I al web decreixement.net es va crear un grup de treball sobre Sobirania Alimentària que reconeixia a La Repera com el referent del decreixement en l’àmbit de l’alimentació i l’agricultura. Però la trobada de Cal Cases va ser posterior a la primera jornada de la Repera com es comenta a l’entrada.
La Repera no va sorgir de la trobada pel Decreixement de Cal Cases, al 2008?
Benvolguts,
Estic iniciant-me en la conversió a producció ecològica per a fer 11 ha d’horta a Terres de l’Ebre. La idea és poder abastir cooperatives de consum i altres destinataris, però no volem fer cistella, ja que suposa un esforç logístic massa alt per començar…Voldria trobar persones interessades en aquest abastiment, sobretot per cobrir la demanda de inici i final de temporada, ja que el clima al sud ens és més favorable.
Gràcies!
Josep, 647728860
Retroenllaç: Nova imatge del web « La Repera
Retroenllaç: S'ha kavat el bròquil | Dia internacional del consumidor
Sóm el Mas Corominas sóm una petita empresa familiar que ens dediquem a la vedella ecològica.Estaríem interessats en contactar amb vostès.
info@vedellaecologicadelripolles.cat
679857102
Hola,
Soy socia de una pequena cooperativa de aceite ecologico de Las Alpujarras < Granada.
Somos pequeno/as agriclutore/as de fincas donde trabajamos sin maquinaria y los olivos son centenarios., Tenemos una mezcla de cultivos y hay mucha vegetaci'on natural al lado de las acequias y rios. Es un ecosistema unica y muy rico en biodiversidad que estamos intentando protejer y a la misma vez queremos seguir cultivando y produciendo nuestro aceite eco de muy buena calidad a un precio accesible a lo/as consumidores.
Estoy en Barcelona buscando contactos para la venta direct- no podemos competir con la produccion industrial.
si me podeis ayudar mi email es:
katealpujarra@yahoo.com
Gracias
Kate
Està molt bé això de solucionar les necessitats de consum agroecològic d’uns consumidors i les necessitats de generar diners d’uns productors agroecològics i organitzar aquests consumidors i productors de la millor manera possible, però, no podríem ser una mica més ambicioses i proposar-nos uns objectius polítics com a moviment agroecològic i que es puguin plasmar en algun tipus de manifest? O ja ens està bé conformar-nos en cobrir un nínxol de consum?
Hola,estoy trabajando en un proyecto relacionado con el mundo de los alimentos, productores, consumidores y el circuito de los alimentos del campo a las ciudades. Quería contactar con vosotr@s para pediros algo de información, en concreto si conocéis lugares de carga y descarga de excedentes y su redistribución en Barcelona. Agradecería que os pusierais en contacto conmigo. Gracias!
Retroenllaç: NOVETATS « Les Trementinaires de Vallcarca