Què és la Repera?

La Repera i les seves jornades de treball es van gestar al Fòrum Social Català del febrer del 2008.

Allà es va palesar la necessitat de millorar la comunicació i la relació entre consumidores i productors en l’àmbit de l’agroecologia. Només d’aquesta manera, totes i tots plegats podem avançar en el treball cap a un consum alternatiu, crític i responsable. D’aquí va néixer un grup natural de treball, espontani, amb ganes i obert a tothom, amb l’organització de trobades de treball.

Aquestes trobades poden ser de dos tipus:

  • Repera: es treballa al llarg de dos dies diferents temes i tallers.
  • Repereta: de menys durada, són monogràfiques.

L’objectu principal de la Repera és:

Detectar els problemes i necessitats col·lectives relacionades amb l’agroecologia, i començar a dibuixar-ne les solucions, en plural, i obrir canals de trobada entre qui produeix i qui consumeix de manera cooperativa.

L’organització té:

12 thoughts on “Què és la Repera?

  1. Som una empresa dedicada al món de l’oli d’oliva verge extra ecològic, des de fa 30 anys.
    Voldriem fer arribar oli de primera premsada en fred, a grups de consumidors o cooperatives de consum. Treballem amb sistemes tradicionals (pedres de granit i premses hidrauliques). La nostra web es http://www.oliflix.com i el correu paurey@oliflix.com

    Gràcies

  2. La Repera i el Decreixement han anat agafats per la ma sempre. I al web decreixement.net es va crear un grup de treball sobre Sobirania Alimentària que reconeixia a La Repera com el referent del decreixement en l’àmbit de l’alimentació i l’agricultura. Però la trobada de Cal Cases va ser posterior a la primera jornada de la Repera com es comenta a l’entrada.

  3. Benvolguts,
    Estic iniciant-me en la conversió a producció ecològica per a fer 11 ha d’horta a Terres de l’Ebre. La idea és poder abastir cooperatives de consum i altres destinataris, però no volem fer cistella, ja que suposa un esforç logístic massa alt per començar…Voldria trobar persones interessades en aquest abastiment, sobretot per cobrir la demanda de inici i final de temporada, ja que el clima al sud ens és més favorable.

    Gràcies!

    Josep, 647728860

  4. Retroenllaç: Nova imatge del web « La Repera

  5. Retroenllaç: S'ha kavat el bròquil | Dia internacional del consumidor

  6. Hola,
    Soy socia de una pequena cooperativa de aceite ecologico de Las Alpujarras < Granada.
    Somos pequeno/as agriclutore/as de fincas donde trabajamos sin maquinaria y los olivos son centenarios., Tenemos una mezcla de cultivos y hay mucha vegetaci'on natural al lado de las acequias y rios. Es un ecosistema unica y muy rico en biodiversidad que estamos intentando protejer y a la misma vez queremos seguir cultivando y produciendo nuestro aceite eco de muy buena calidad a un precio accesible a lo/as consumidores.
    Estoy en Barcelona buscando contactos para la venta direct- no podemos competir con la produccion industrial.
    si me podeis ayudar mi email es:
    katealpujarra@yahoo.com
    Gracias
    Kate

  7. Està molt bé això de solucionar les necessitats de consum agroecològic d’uns consumidors i les necessitats de generar diners d’uns productors agroecològics i organitzar aquests consumidors i productors de la millor manera possible, però, no podríem ser una mica més ambicioses i proposar-nos uns objectius polítics com a moviment agroecològic i que es puguin plasmar en algun tipus de manifest? O ja ens està bé conformar-nos en cobrir un nínxol de consum?

  8. Hola,estoy trabajando en un proyecto relacionado con el mundo de los alimentos, productores, consumidores y el circuito de los alimentos del campo a las ciudades. Quería contactar con vosotr@s para pediros algo de información, en concreto si conocéis lugares de carga y descarga de excedentes y su redistribución en Barcelona. Agradecería que os pusierais en contacto conmigo. Gracias!

  9. Retroenllaç: NOVETATS « Les Trementinaires de Vallcarca

Deixa un comentari