Què és la Repera?

La Repera i les seves jornades de treball es van gestar al Fòrum Social Català del febrer del 2008.

Allà es va palesar la necessitat de millorar la comunicació i la relació entre consumidores i productors en l’àmbit de l’agroecologia. Només d’aquesta manera, totes i tots plegats podem avançar en el treball cap a un consum alternatiu, crític i responsable. D’aquí va néixer un grup natural de treball, espontani, amb ganes i obert a tothom, amb l’organització de trobades de treball.

Aquestes trobades poden ser de dos tipus:

 • Repera: es treballa al llarg de dos dies diferents temes i tallers.
 • Repereta: de menys durada, són monogràfiques.

L’objectu principal de la Repera és:

Detectar els problemes i necessitats col·lectives relacionades amb l’agroecologia, i començar a dibuixar-ne les solucions, en plural, i obrir canals de trobada entre qui produeix i qui consumeix de manera cooperativa.

L’organització té:

11 thoughts on “Què és la Repera?

 1. La Repera i el Decreixement han anat agafats per la ma sempre. I al web decreixement.net es va crear un grup de treball sobre Sobirania Alimentària que reconeixia a La Repera com el referent del decreixement en l’àmbit de l’alimentació i l’agricultura. Però la trobada de Cal Cases va ser posterior a la primera jornada de la Repera com es comenta a l’entrada.

 2. Benvolguts,
  Estic iniciant-me en la conversió a producció ecològica per a fer 11 ha d’horta a Terres de l’Ebre. La idea és poder abastir cooperatives de consum i altres destinataris, però no volem fer cistella, ja que suposa un esforç logístic massa alt per començar…Voldria trobar persones interessades en aquest abastiment, sobretot per cobrir la demanda de inici i final de temporada, ja que el clima al sud ens és més favorable.

  Gràcies!

  Josep, 647728860

 3. Retroenllaç: Nova imatge del web « La Repera

 4. Retroenllaç: S'ha kavat el bròquil | Dia internacional del consumidor

 5. Hola,
  Soy socia de una pequena cooperativa de aceite ecologico de Las Alpujarras < Granada.
  Somos pequeno/as agriclutore/as de fincas donde trabajamos sin maquinaria y los olivos son centenarios., Tenemos una mezcla de cultivos y hay mucha vegetaci'on natural al lado de las acequias y rios. Es un ecosistema unica y muy rico en biodiversidad que estamos intentando protejer y a la misma vez queremos seguir cultivando y produciendo nuestro aceite eco de muy buena calidad a un precio accesible a lo/as consumidores.
  Estoy en Barcelona buscando contactos para la venta direct- no podemos competir con la produccion industrial.
  si me podeis ayudar mi email es:
  katealpujarra@yahoo.com
  Gracias
  Kate

 6. Està molt bé això de solucionar les necessitats de consum agroecològic d’uns consumidors i les necessitats de generar diners d’uns productors agroecològics i organitzar aquests consumidors i productors de la millor manera possible, però, no podríem ser una mica més ambicioses i proposar-nos uns objectius polítics com a moviment agroecològic i que es puguin plasmar en algun tipus de manifest? O ja ens està bé conformar-nos en cobrir un nínxol de consum?

 7. Hola,estoy trabajando en un proyecto relacionado con el mundo de los alimentos, productores, consumidores y el circuito de los alimentos del campo a las ciudades. Quería contactar con vosotr@s para pediros algo de información, en concreto si conocéis lugares de carga y descarga de excedentes y su redistribución en Barcelona. Agradecería que os pusierais en contacto conmigo. Gracias!

 8. Retroenllaç: NOVETATS « Les Trementinaires de Vallcarca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s