Bateria d’indicadors realitzats en el taller de la Repera de Santa Coloma de Queralt ordenats per temes:
Àrea | Indicador |
General | Disposa de canals de comunicació |
General | Es fan iniciatives perquè no sigui elitista en el sentit cultural o econòmic (es redueixen les despeses perquè sigui més econòmic) |
General | S’acompleixen a la pràctica els principis del grup que s’expliquen o es publiquen |
General | S’estableixen diferents nivells i canals de participación en el grup i són flexibles |
General | Si es reben subvencions, què implica (grau d’autonomia que es perd, etc.) |
General | Què implica la dinàmica de funcionament i el tipus d’organització que es té (autogestió, es té una gerència, etc.) |
Oferta de producte | Es prioritza el producte de primera necessitat |
Oferta de producte | Es distingeix el producte ecològic (el que acompleix certes característiques en la producció) de l’agroecològic |
Oferta de producte | S’evita el producte exòtic |
Oferta de producte | Els productes són transparents |
Oferta de producte | S’ofereix varietat de producte a més del fresc (elaborats, precuinats, etc.) |
Oferta de producte | És de temporada |
Oferta de producte | S’eviten els intermediaris o aquests acompleixen certs criteris socials i ambientals |
Productors i productores | La producció és de proximitat geogràfica |
Productors i productores | La producció és d’afinitat ideològica |
Productors i productores | Quan la producció és de lluny hi ha algun mecanisme directe de comunicació o participació |
Productors i productores | Es valoren els aspectes socials i de model de qui produeix (si és un projecte autònom, si ven producte a grans superfícies, etc.) |
Relació amb la producció | Es fan visites a les explotacions |
Relació amb la producció | Hi ha compromís de compra o pagament a l’estiu |
Relació amb la producció | Es té un vincle amb les produccions |
Sòcies i socis | S’informa dels productes que no són agroecològics (per distància, tipus de producció, etc.) |
Sòcies i socis | S’informa de la cultura intrínseca de certs productes (com ara varietats tradicionals en desús) |
Sòcies i socis | S’explica com cuinar productes de consum poc freqüent |
Sòcies i socis | Coneix l’origen del consum de les persones integrants: grup de consum, autoproducció, ecològic de fora del grup, producte convencional, etc. |
Sòcies i socis | Es potencien treballs col·lectius (com ara la realització de conserva a l’estiu) |
Sòcies i socis | Potencia l’ajuda mútua en altres temes (solidaritat amb persones més necessitades, troc, banc de temps, etc.) |
Sòcies i socis | Les persones participants són diverses (en cultura d’origen, poder adquisitiu, formació, etc.) |
Sòcies i socis | Es disposa de canals d’intercanvi no monetaris (moneda social, intercanvi en espècie o servei, etc.) |
Sòcies i socis | Es fa formació interna (per tastar i saber cuinar producte desconegut, fer conserva, etc.) |
Sòcies i socis | Es facilita la conciliació amb altres activitats (cura de la canalla, participació a moviments socials, etc.) |
Subministraments | S’empren organitzacions d’economia social i solidària (energia verda, banca ètica, etc.) |
Subministraments | S’optimitza el local (no és d’ús exclusiu del grup quan aquest només obre poques hores cada setmana) |