Coopes cerquen…

Si al vostre projecte li faltes persones, si teniu la sensació que no us coneix prou gent, feu servir aquesta entrada (comentaris):

9 thoughts on “Coopes cerquen…

 1. Bon dia som alterNatiu, acabem de néixer i busquem més socis!
  http://www.alternatiu.cat

  Som una associació de consum responsable de productes ecològics de Sabadell, un grup de persones que cuiden la seva salut i el medi ambient, a la recerca d’una cultura cap al desenvolupament del bé comú.

  A alterNatiu somiem amb un món sostenible, equitatiu, on les dones i els homes recuperen el centre de les relacions culturals i econòmiques.

  Si t’interessa el projecte posa’t en contacte a:
  info@alternatiu.cat
  http://www.alternatiu.cat
  https://www.facebook.com/alternatiusabadell

 2. Hola, el grup de consum de La Llacuna (Anoia) estem proposant de fer una trobada dels grups de consum de la zona. Ens interessaria molt contactar amb els diferents grups que tenim a prop, per tal de conéixer-nos i col·laborar. Si sou de la zona i us agrada la idea, sigueu grup o persones que motivades pel consum conscient, podeu contactar-nos a:
  contacteconsum@gmail.com
  Gràcies!

 3. Hola!, alguien sabe si hay algún grupo de consumo, cooperativa, asociación, etc… para comprar agroecológico directo del productor en VILADECANS??, en el mapa lo más cercano es Gavà…. Saludos!!, gracias… Isabel

 4. A Terrassa tenim una nova cooperativa, es diu Creativitat. Sóm només 6 families i ens falta gent, estem per la zona del parc dels catalans, a la Rambla d’Egara, 71. La propera reunió serà el 12 de setembre, dilluns a les 20h.
  podeu contactar amb mi (sóc la Sara) a: panisblanc@yahoo.com
  Fins aviat

 5. Hola cr@s! estamos formando una coope en Castelldefels. Estamos con el tema de Estatutos, Reglamento Interno, etc. Pronto nos daremos a conocer. ¿Alguien nos puede indicar en qué banco es más ético tener una cuenta y sin tantas comisiones?. Gracias!
  Carolina

 6. La Montse de Sabadell m’ha demanat que pengi aquest correu seu:
  Benvolgudes famílies,

  Estem organitzant una trobada als Safareigs del Centre de Sabadell (C/ Font Nova, 36) per plantejar-vos la creació d’una cooperativa de consum al barri, principalment de productes d’alimentació. Això és, associar-nos per comprar productes ecològics i de proximitat que surtin a un bon preu i promoure l’organització d’activitats sobre sostenibilitat, cuina i salut, agricultura ecològica, visites a productors…

  Per posar en marxa aquesta cooperativa és necessari que hi hagi un nombre mínim de famílies que vulguin iniciar el procés, col·laborant així a configurar el mapa del consum responsable de Sabadell, amb una cooperativa de consum a cada barri, en coherència amb els principis del desenvolupament local, sostenible i de la cohesió social que ha de millorar la nostra qualitat de vida.

  A Sabadell ja existeixen altres grups de consum, però la feina de gestionar les comandes, rebre els productes, muntar les cistelles setmanals, controlar els estocs, lliurar i cobrar les cistelles, i portar la comptabilitat, són tasques que es reparteixen entre les famílies. Això implica que moltes famílies atrafegades, al no disposar de temps per col·laborar, renuncien a formar-ne part.

  Elaborar el projecte d’aquesta nova cooperativa ha estat possible gràcies al temps de què hem disposat la Glòria Salvador i la Montserrat Llobet, pel fet de no tenir cap compromís laboral, en aquests moments. Així doncs, us proposem de trobar-nos per parlar de com iniciar el procés de creació d’aquesta cooperativa on les famílies decidiríem, entre d’altres coses, què i com es compra, i la Glòria i la Montse executaríem, per una remuneració raonable, aquestes tasques que les famílies no poden assumir, tal i com ja es fa en altres cooperatives de fora de Sabadell.

  Per tal d’arribar al màxim nombre de famílies possible us plantegem algun dels següents dies 16, 18 i 19 de febrer, 2 i 3 de març a les 8 del vespre, dels quals us demanem que en trieu un, i ens ho feu saber a ariadnapol AT gmail.com, o a mllobet5 A xtec.cat, el més aviat possible. En funció de la vostra resposta farem una o dues sessions informatives. Si no us va bé cap dia però hi teniu interès, feu-nos-ho saber. Si alguna família te disponible un projector pel power point en aquests dies, us agrairíem que ens ho feu saber.

  ATENCIÓ! Vídeo molt interessant “La història de les coses” (The story of stuff) [21min]

  I PER QUÈ UNA COOPERATIVA DE CONSUM?

  * Volem ajudar-nos mútuament: En front de la competitivitat que actualment impregna les nostres vides, els principis del cooperativisme seran la guia per a que sorgeixi l’ajuda mútua entre les famílies i amb l’entorn.
  * Volem consumir productes ecològics: som conscients que els productes alimentaris que consumim han estat tractats amb fertilitzants, herbicides i plaguicides químics, i contenen conservants i colorants desaconsellables per la nostra salut.
  * Volem contribuir a la lluita contra el canvi climàtic consumint productes de proximitat, en dos sentits, i minimitzant els embalatges i el seu impacte:

  a) Productes produïts a prop de la nostra ciutat, encara que no siguin ecològics, doncs si consumim productes ecològics d’altres països, el transport genera importants emissions de CO2 que ens podem estalviar.

  b) Que no haguem d’agafar el cotxe per anar a comprar. Així la cooperativa aniria incrementant la varietat de productes per aconseguir cobrir totes les necessitats de consum, principalment, de les famílies del centre de Sabadell. De fet ja existeixen tres cooperatives de consum a Sabadell situades al C/ Duran i Sors (tocant a la carretera de Terrassa), a la Creu Alta i a Gràcia.

  c) Si no és imprescindible, no utilitzarem embalatges ni materials d’usar i llençar per transportar el producte de la cooperativa a casa. Quan no hi hagi més remei que utilitzar-los, escollirem aquells que tinguin un impacte menor, això és, evitant al màxim el plàstic i similar no reutilitzables.

  * Volem que els productors cobrin un preu just: Les famílies ens unim per aconseguir productes ecològics i de proximitat a bon preu, però no per escanyar als productors, com fan especialment les cadenes de supermercats amb la nostra pagesia i la dels països pobres. Així ens plantegem comprar els productes directament als pagesos o a través d’una distribuïdora que respecti els costos de producció i comprar aquells productes que no es puguin trobar en la nostra proximitat a la xarxa de comerç just.
  * Volem enfortir el teixit social de barri: La cooperativa pot ser un espai de trobada de les famílies on compartir les qüestions que ens afecten en la nostra vida quotidiana com la salut, la participació ciutadana, el treball, l’educació i la formació, etc. La col·laboració amb altres organitzacions, especialment les del barri, també hauria de ser una constant.
  * Volem construir alternatives al model de consum: Les cadenes de supermercats i grans superfícies tenen un fort impacte ambiental i social negatiu.

 7. La Helena vol que l’ajudem a fer un grup de consum:
  Em dirigeixo a vostès perquè tinc la intenció de muntar un grup de consum
  a la zona de L’alt Empordà. Vol reunir gent per a poder formar un grup de consum. Qui estigui interessat que l’escrigui: helenaprats65 a gmail.com

 8. En Pau, el 5 d’agost del 2009 va escriure:
  Salut!
  Estem arrencant una cooperativa de productors al pallars sobirà i ens falta informació,sobretot de temes legals.Si ens podeu ajudar….Moltes gràcies i fins aviat.
  Pau.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s