L’agroecologia i la competència eco-capitalista

Al web de La Fresca s’han fet ressò d’unes reflexions de la seva pagesia, la Kosturica, que s’han realitzat arran de l’auge de la venda de productes ecològics des de la gran distribució (els supermercats que controlen més del 75% dels aliments que ens mengem). Podeu aprofitar els comentaris d’aquesta entrada per opinar sobre aquestes reflexions:

Les reflexions de La Kosturica

Cada setmana, La Kosturica, ens envia reflexions sobre com els va a l’hort o les batalles o experiències que pateixen o gaudeixen al voltant de l’agroecologia. Avui us deixem el seu últim escrit:

Mentre collim tomàquets  a dojo, comencem a plantar les primeres cols que podrem collir si tot va bé, a la sortida de l’estiu i principis de tardor. En aquesta època no pots perdre passada ja que tens tot lo d’estiu produint a tope i alhora has de plantar tot lo que vols collir a la tardor-hivern, així que has d’anar fent plantades cada 15 dies d’enciams i de bràssiques (cols, coliflors, bròquils, bròcols…).

Tampoc podem perdre passada amb la que ens ve a nivell de comercialització… Les grans superfícies ja fa temps que es preparen per absorbir el mercat bio i per exemple  ja han obert el primer Carrefour Eco a Gràcia. Si el consumidor no sap diferenciar ni prioritzar  el producte eco i agroecològic en front del eco-capitalista els petits pagesos ho tenim molt difícil per sobreviure ja que la competència es ferotge. Serà impossible competir amb uns preus que es basen en estrènyer als pagesos i pagar-los fatal (fins al punt de no cobrir costos) i de retruc  promoure grans explotacions que compleixen la normativa tècnica alhora que exploten a la mà d’obra per obtenir baixos costos de producció.

Com ja hem dit moltes vegades ens caldria fer una reflexió a fons de com generar una alternativa viable a aquestes grans superfícies mogudes només perquè aquest nínxol de mercat els doni el màxim de beneficis.

 

One thought on “L’agroecologia i la competència eco-capitalista

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s