Cine-fòrum a la Barceloneta

El grup de consum de la Barceloneta, La Sardineta, ha organitzat un cicle de cine-fòrum amb la temàtica de la pesca. La primera projecció està prevista per dijous 7 de juny al Centre Cívic del barri. Després del documental que començarà el cicle, “desierto líquido”, es farà un debat amb els mateixos autors.

.

1r cicle de cine-fòrum de pesca

Ens fa molta il·lusió presentar-vos el 1r cicle de cine-fòrum de pesca de la Sardineta. Es tractarà d’una sèrie de projeccions de pel·lícules o documentals relacionats amb la pesca en espais públics de la Barceloneta.

El cicle l’estrenem el proper dijous 7 de juny al Centre Cívic del barri amb el documental “Desierto Líquido”, produït l’any 2016 i dirigit per Alba Azeolas (biòloga marina) i Daniel Carrasco (periodista) que estaran presents a la projecció. Ha guanyat ja 5 reconeixements en festivals a Espanya i Argentina. Es va rodar en Espanya, Mauritania i Senegal. El documental analitza alguns problemes de la sobrepesca relacionats amb el saqueig del recurs i el cicle pervers que hi ha al voltant, posant en evidència l’estreta relació entre consumisme, sobrepesca i immigració.

Hem transformat el mar en un desert líquid, a mesura que desapareix la pesca artesanal i sostenible. Al llarg de dècades, hem buidat les aigües fent ús de les noves tecnologies, provocant greus problemes mediambientals i socials. A més, Àfrica alimenta a Europa mitjançant acords d’explotació que provoquen desigualtats i migracions. Importem peix, expulsem persones.

Després de la projecció es realitzarà una xerrada/col.loqui amb l’Alba i el Daniel, directors del documental, i s’oferirà un petit pica-pica als assistents.

Més info a l’event del facebook!

.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s