FarFood land

La gent de l’Observatori DESC ha creat un web per difondre problemes de drets humans relacionats amb el menjar que ens arriba provinents de tots els racons del planeta (incloent-hi l’explotació laboral de la indústria càrnia de Catalunya).

A continuació el text que presenta aquest espai virtual que hem trobat al facebook de l’ODG (Observatori del Deute en la Globalització):

Avui estrenem un espai digital on compartir d’ara en endavant casos i pràctiques del Model Farfood. Un model integral d’explotació econòmica i laboral, extractivisme de recursos, territoris i persones d’arreu (de sud i nord, est i oest) que es basa en la mercantilització sense límits de les necessitats socials com a paradigma de ‘progrés’ social i econòmic en el comerç internacional de tot el que produïm i mengem.

Un Model antagonista de la cobertura de necessitats, sostenibilitat del medi i diversificació. De monocultiu, tràfic i lleis far(w)est. Des de la indústria càrnia catalana, a l’oligopoli murcià d’enciam a Europa en règims de semi-esclavitud, passant pels hivernacles d’hortalisses a l’Almeria que explota ma d’obra africana amb destí germànic, …fins al sud-oest marroquí on el capital espanyol i francès abasteix de maduixes, mongetes, pebrots, tomàquets i fruita als supermercats europeus. En una competència tots contra tots amb el mateix capital d’explotació social (i sexual) i amb la mobilització de recursos públics al servei d’aquest ‘progrés’. I resultat del propi model, els països i territoris són paradoxalment cada dia menys autosuficients per a l’abastiment alimentari de la seva població.

http://www.farfood.land és un espai fruit d’un projecte que ara acaba per començar. Un futur repositori on anirem reportant casos i pràctiques d’explotació i extractivisime d’aquest model arreu del mediterrani i tot el nord d’Àfrica en els propers anys.

Esperem que pugui ser d’interès.
Gràcies a tota la gent que pateix el model i ha fet possible aquests projectes.

http://www.farfood.land
Observatori DESC

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s