A la Fresca de Gràcia cal gent

Al grup de consum La Fresca de Gràcia han publicat una molt agradable cerca de noves persones sòcies. Molt probablement el fet de publicar aquesta crida ajudarà a la Fresca i potser també a d’altres coopes a les que necessitin créixer ja que potser podran aprofitar alguna part d’aquest text:

Cerquem nous membres a La Fresca!

Al grup de consum La Fresca cerquem nous integrants, persones interessades en l’agroecologia, que vulguin conèixer què mengen, com es conrea o es fa créixer un aliment, que vulguin oferir als productors un tracte i un sou dignes.

Participar d’un tipus d’economia que, tot i que a petita escala, sigui justa per a productor i consumidor.

I bona, és clar. Què diem… deliciosa!

cartell_la_fresca

 

 

Per què cerquem nous integrants?
Ningú ha dit que ser d’un grup de consum fos fàcil. Bé, sí que ho és, però demana constància: implica cert compromís (venir a cercar la cistella, fer-les de tant en tant, alguna assemblea que altre).

En una societat amb presses de vegades no ens permetem el temps que necessita cada cosa.

Per això, de vegades no a tothom li és possible mantenir aquest compromís (quan hi ha canvis de feina, canvis de residència, etc) i patim alguna baixa.

Avui a La Fresca necessitem trobar nous integrants perquè el nostre grup sigui sostenible i siguem prou membres per poder gaudir dels recursos (local, gestió i productors) amb els que ens abastim.

Però què guanyaré si m’apunto al grup de consum? 

 • Fer que els productors que ens proveeixen puguin mantenir el seu model econòmic: respectuós amb el medi ambient; just amb l’entorn que els envolta; i on sovint, darrera existeix un projecte social més enllà del producte en si.
 • Projectes d’integració de persones amb diversitat funcional.
 • Recuperació de llavors.
 • Recuperació de tècniques tradicionals.
 • Lluita i moviment contra l’agricultura transgènica.
 • Recuperació econòmica en zones rurals.
 • Fer barri. Estem al c. Virtut, 17, prop de Plaça del Sol. Coneixeràs a gent del barri, iniciatives interessants, gent amb idees, empenta i ganes de moure el món. I faràs barri, país, societat… “calorcillo humano”, vamos.
I per què NO anar al Veritas?

El Veritas és molon, és un gran súper, hi trobaràs de tot i comença fins i tot a
ser barat. Però saps que usa intermediaris? T’has preguntat què cobra el jornaler que et recull la col? Què cobra el que et ven el pa al mostrador? Saps que porten productes d’altres països que també creixen o es conreen aquí?

A La Fresca tractaràs directament amb el productor; no pagaràs l’intermediari; els productors t’explicaran els seus salaris i beneficis; decidiràs sobre la petjada ecològica derivada del transport; i com que tindràs producte de temporada aprendràs a valorar cada aliment pel que és, com es cuina, com treure’n el màxim profit.

I per què el vostre grup de consum i no un altre?

En aquest sentit, defensarem sempre que vagis a qualsevol cooperativa o grup de consum, ja és molt! Però els nostres avantatges són:

 • Defensem les cistelles tancades: de verdures o de peix, en aquells productors que no poden escollir com els anirà la recollida. Es pot saber si les cols sortiran a temps? O si la setmana vinent els tomàquets ja estaran prou madurs? O si a la mar hi ha seitó o aquell dia es podrà pescar popets? Ara pot semblar molt dur pensar que no cuinaràs allò que et ve de gust, però en poc temps apreciaràs poder tenir allò que la terra i el mar et donen.
 • Com ja hauràs anat advertint pel que t’hem anat explicant… Consumim i fem política alhora. Pensem que més enllà de partits, manifestacions i LIKES al Facebook, el treball i el debat que es fa al grup, la tria de productes i el consum que fem a La Fresca, és fer política. Cerquem, triem i mengem pensant que així, ajudem a construir un món on ens agradarà que els que vindran hi visquin. Sona fort, però pensa-hi. Per què no?
 • Som un grup de consum efectiu: potser si has arribat fins aquí penses que som complicats ideològicament parlant, però a nivell pràctic som senzills i ràpids. Les nostres assemblees no duren gaire, fem les cistelles en un pim-pam, ens repartim les tasques entre tots per a que tothom tingui una mica de feina i ningú es saturi, ens ajudem molt els uns als altres quan algú no pot fer alguna tasca o recollida…

  Vaja, que som la òstia! 😀


T’animes?
En vols saber més?
Vols venir un dia a veure’ns i ho veus in situ?

Escriu-nos a cooperativa.lafresca@gmail.com, vine un dijous a les 19:30 hores [Virtut, 17 08012 Gràcia]

 

Anuncis

One thought on “A la Fresca de Gràcia cal gent

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s