Recepta amb api-rave

Al web de l’associació el Rebost del Pont Vell de Cerdanyola-Ripollet han publicat un parell de receptes amb l’api-rave (celerí). És un producte que sovint trobem a les nostres cistelles i pot estar bé tenir aquest recurs per cuinar-lo.

EL CELERÍ O API-RAVE

El Celerí, o Api-rave, és una verdura cosina de l’api d’origen mediterrani però actualmcelerient poc conegut. És una arrel molt gruixuda, esfèrica de color marró blanquinós, amb carn dura i compacta, molt suculenta, de to blanc groguenc.

És una bona font de vitamina C. A més, és un aliment que protegeix contra el càncer i també és un potent antioxidant. El celerí és una hortalissa que, com l’api, té propietats excitants.

La temporada en el nostre país és d’octubre a abril cultivat a l’aire lliure.

Per cuinar-lo també hem de tenir present que s’oxida ràpidament per tant serà recomanable mullar-ho amb suc de llimona, per a que no enfosqueixi, si el volem menjar cru.

I com no podia ser d’altra manera acabem amb unes receptes imprescindibles per redescobrir aquest vegetal:

Carpaccio de celerí amb formatge:

celeri3http://aprenentdexef.blogspot.com.es/2010/02/carpaccio-de-celeri-i-formatge-amb.html

Crema de celerí i poma:celeri2

http://elbanyonet.wordpress.com/2013/12/12/sopa-de-celeri-o-apirave-i-poma/

Que el gaudiu!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s