Les Horteres expliquen agroecologia

Al web de les Horteres de la Ribera ens fan la crònica d’una activitat que han fet alguns dels seus membres. Han participat a un taller organitzat per Nova dirigit a joves. A la seva intervenció han explicat els valors de la Sobirania Alimentària i l’agroecologia.

ac1

Visita de les Horteres al projecte “Activa’t”

A primers d’octubre la Julia, la Ceci i l’Àlex, del GT de relacions, van anar al Centre Cívic la Barceloneta a explicar el projecte de Les Horteres a un grup de joves que formen part del programa “Activa’t! Si t’aturen, no t’aturis!”.

Com ens explica en Dani Duocastella, coordinador de projectes de Nova-Innovació Social, Activa’t és un procés innovador d’activació social que vol enfortir les capacitats, la transformació personal i l’empoderament de joves que estan en situació d’atur, o bé amb dificultats econòmiques  per reforçar la seva participació ciutadana a través del disseny i execució de projectes de transformació social. Aquest projecte neix per actuar sobre  les problemàtiques emergents dels joves amb un visió integral i integradora que actuï sobre les causes de l’exclusió social.

A la xerrada, les nostres companyes van poder parlar de sobirania alimentària i agro-ecologia; també van explicar el sorgiment de Les Horteres i com es va anar organitzant al principi -cerca de local, productors, etc-; i finalment del funcionament de la cooperativa –Grups de Treball, permanències, assemblees, etc-, així com del valuós vincle social que es crea dins de la coope.

L’Àlex ens comenta “Crec que el projecte els va semblar molt interessant en general, sobretot a nivell organitzatiu. Al ser un programa per a potenciar l’empoderament dels joves, el tema de l’autogestió va ser molt present durant tota la xerrada. Crec que és bo que passin aquestes coses i que ens anem adonant poc a poc, que intentar canviar la nostra manera d’organitzar-nos a nivell “micro” potencia enormement la nostra qualitat de vida ”.

Si voleu saber més sobre el projecte “Activa’t! Si t’aturen, no t’aturis!” podeu visitar aquest enllaç: www.activat.org

ac0

ac2

.

Anuncis

One thought on “Les Horteres expliquen agroecologia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s