L’autoproveïment d’aliments a Catalunya

El cap de setmana del 3 i 4 d’octubre es van fer a Barcelona les jornades “llaurant Barcelona“, organitzades per la revista Soberania Alimentaria biodiversidat y culturas. D’entre les ponències n’hi va haver una d’en Pep Tuson on s’exposava un treball publicat a la revista Agro-cultura. En ell s’intentava contestar a la pregunta que moltes vegades ens han fet sobre si el model d’agricultura que estem promovent podria estendre’s per a tothom.

És important explicar de les seves conclusions que una premissa important del treball és el canvi de dieta vers una dieta més equilibrada i més sana.

Al web de la Magrana Vallesana que també els va interessar la ponència d’en Pep Tuson, han penjat l’article de la revista, que podeu descarregar a aquest enllaç.

És possible la sobirania alimentària de Catalunya?

Produïm tots els aliments que necessitem? Quina hauria de ser la nostra dieta i quina la producció agrària del país perquè això fos així? En Pep Tuson fa els càlculs necessaris per respondre aquestes preguntes i ens ho presenta en el següent article de la revista Agro-cultura.

El proper dimarts, 28 d’octubre, es tornarà a presentar aquest informe, això ens ho recorda la cooperativa Germinal al seu web. Serà en un acte organitzat per l’Associació Catalana de Ciències Ambientals i el Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya en el marc d’unes jornades que organitzen cada any i que enguany estan centrades en la sostenibilitat de la nostra alimentació.

 

Anuncis

One thought on “L’autoproveïment d’aliments a Catalunya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s