La proposta del Multireferèndum

Des del web del Brot de Reus i des del web de Nafent-Verd de Gràcia ens conviden a seguir la proposta del Multireferèndum; una proposta d’empoderament democràtic de la ciutadania.

QUÈ ÉS MULTIREFERÈNDUM ?

Multireferèndum és una convocatòria ciutadana sobre diverses qüestions d’interès públic que es multiplicarà a Catalunya entre el 27 d’abril i el 25 de maig de 2014. La promovem col·lectius  implicats en problemàtiques sobre les quals necessitem que s’expressi la voluntat popular de forma directa i determinant. Entre nosaltres hi ha comissions promotores d’Iniciatives Legislatives Populars bloquejades.

És una experiència innovadora que combinarà el vot electrònic i el presencial en una convocatòria multitemàtica. En ella es facilitarà als participants informació contrastada i formes debat i deliberació pública.

El procediment i la xarxa resultant seran posades al servei de posteriors edicions i promotors, amb l’objectiu d’anar construint una eina de referèndum obert, en els camins d’una democràcia d’arrel, creixent i directa.
***
Iniciativa interessant: una convocatòria de participació democràtica promoguda per diferents associacions i col·lectius al voltant de múltiples temàtiques socials.

En el plantejament es combina la possibilitat del vot presencial i del telemàtic o electrònic, el que pot facilitar molt la participació: cal tenir present que encara és molta la gent que no disposa dels mitjans o que encara no ha accedit a l’ús de les eines digitals necessàries per a realitzar un vot electrònic, i per aquelles persones que sí que disposen dels coneixements i de les eines, la participació pot resultar molt immediata.

En aquests moments hi ha engegada una campanya de micromecenatge o finançament col·lectiu a través de la plataforma Goteo. I hi trobem moltes línies obertes per a la col·laboració.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s