Jornades sobre cooperativisme i agroecologia

Des de Les Garrofes del Vendrell ens conviden a difondre i participar en unes jornades que han organitzat:

Com algunes ja sabeu, aquest mes de febrer des de la cooperativa Les Garrofes hem organitzat unes Jornades d’Agroecologia per a poder fer arribar a més gent aquest tipus de pràctiques. Per això s’ha organitzat un ampli ventall d’activitats que van des d’exposicions, xerrades i contes infantils. Totes les activitats se celebraran durant el mes de febrer a la Biblioteca Terra Baixa del Vendrell.

El cicle s’iniciarà el proper dilluns 3 de febrer amb la inauguració de tres exposicions a la Biblioteca. Aquestes exposicions tenen per objectiu mostrar que hi ha alternatives a l’actual sistema agroalimentari.  Aquestes tres mostres es faran alhora i porten per títol: “Memòria cooperativa de Catalunya. El somni viscut de la cooperació social”, “Sabem el què mengem?” i “Sobirania alimentària. Una alternativa al canvi climàtic”.

El cicle també té en compte els més petits i per això dimecres 12 de febrer a les 18:00h a la biblioteca hi haurà la representació del conte “La cuca, el cuc verd” a càrrec de Pep Bassa. També hem preparat tres xerrades obertes a tothom. La primera d’aquestes conferències anirà a càrrec de Xavi Lloret i Pati Homs i portarà per títol: “Cooperatives de consum: col·lectivitzar la vida quotidiana”. L’objectiu d’aquesta xerrada és posar sobre la taula les experiències de les cooperatives de consum ecològic i les “alternatives” que emergeixen d’aquest tipus de col·lectius. La xerrada sobre cooperatives de consum es farà divendres 7 de febrer a partir de les 19:30h.

Per a divendres 14 de febrer hi ha previst parlar de la història del moviment cooperatiu, des dels orígens fins a la desfeta de 1939. Aquest recorregut històric començarà a dos quarts de vuit del vespre i anirà a càrrec d’Emma Alari en una xerrada titulada: “Memòria cooperativa de Catalunya. El somni viscut de la cooperació social (1842-1939)”.

El cicle acabarà divendres 21 de febrer, també a les 19:30h a la Biblioteca Terra Baixa amb la xerrada: “Propostes locals de producció agroecològica” a càrrec de membres dels projectes El Sitgetí i de la Cooperativa autogestionària l’Aresta, dos dels productors i proveïdors de la cooperativa  Les Garrofes.

Us agrairíem moltíssim que ens ajudéssiu amb la difusió!

Més informació:
Fulletó on es resumeixen les activitats.

Document més extens amb més informació sobre les jornades.

Nota de premsa.
cropped-garrofes_web

Salut i agroecologia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s