Presentació de la “Guia per vestir sense treball esclau”

Activitat relacionada amb el consum conscient i transformador, organitzada també per una cooperativa local, el Rebost del Delta:

Presentació de la “Guia per vestir sense treball esclau”

La Campanya Roba Neta treballa des de fa anys per tal que es respectin els drets laborals de les treballadores i treballadors tèxtils de països com Bangla Desh, el Marroc o la Xina. En aquest sentit, fa uns mesos va publicar la ”Guia per vestir sense treball esclau“. Ara, el coordinador de Roba Neta, Albert Sales, la presentarà a Gavà. Serà divendres 10 de gener, a les 19.00 hores, a l’Ateneu Popular La Màquia (C/ Sant Nicasi, 41. Gavà).

cartell-presentacio-llibre

Aquesta publicació vol donar resposta a les inquietuds de totes aquelles persones consumidores que es qüestionen què s’amaga darrere de les etiquetes de la roba i que busquen maneres alternatives de consum. Tal com explica la Campanya Roba Neta, són part d’un plantejament responsable de consum: Conèixer d’on prové la roba, quines són les condicions de les treballadores i treballadors que la confeccionen, quines empreses obtenen els beneficis de les nostres compres o quin és el cost social, mediambiental i personal de consumir roba d’un sol ús i preus baixos en lloc de roba de més qualitat que ens duri força temps.

La guia compta amb tres blocs diferents: En el primer s’explica la realitat del sector de la confecció, en el segon s’ofereix una anàlisi de 12 empreses líders del sector i, per acabar, es proposen alternatives. En l’apartat d’alternatives, explica què podem trobar al sector de la moda ètica, tot oferint marques i contactes i explicant diferents experiències.

La publicació de la guia ha estat possible gràcies a més de 250 mecenes que han col·laborat en el primer projecte de finançament col·laboratiu portat a terme per la Campanya Roba Neta.

El Grup ecologista Les Agulles, l’Ateneu Popular La Màquia i el grup de consum el Rebost del Delta organitzen la presentació a Gavà.

Anuncis

One thought on “Presentació de la “Guia per vestir sense treball esclau”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s