converses amb joves pastors

Un soci de Germinal ens recomana un llibre, novetat editorial: “A cel ras. Converses amb joves pastors” (Pagès editors):

Un llibre que recull les converses amb alguns alumnes que han passat per l’Escola de Pastors del Pirineu i s’endinsa en les motivacions que els duen a voler aprendre aquest ofici, els desitjos que els animen, les perspectives que se’ls obren i les dificultats inevitables que es troben. Un reflex molt viu i actual del que s’ha convingut a denominar com a “nova pagesia”.

Coberta del llibre.

L’escriptora Laia de Ahumada ha publicat un nou llibre: “A CEL RAS. CONVERSES AMB JOVES PASTORS” (Pagès editors), amb il·lustracions de Blanca Martí.

A cel ras. Converses amb joves pastors
Laia de Ahumada
Que algú vulgui fer-se pastor en l’era de la tecnologia no deixa de ser un fet curiós, però és una realitat d’ençà que l’any 2009 va néixer l’Escola de Pastors de Catalunya on s’han anat formant diferents promocions de joves amb una nova consciència, preocupada i ocupada a fer possible la vida a la terra, una vida que es nodreix no només dels aliments sinó de ser qui som. L’autora ha fet una transhumància per les vides d’aquests joves per saber qui eren, què els impulsava a retornar a la terra, quines eren les seves motivacions i els seus projectes vitals, com vivien i com ho vivien. Aquest moviment de retorn a la terra dels joves pastors es troba en un context global que ens fa entendre que el canvi que plantegen no és una bogeria sinó un anhel emmarcat dins un nou paradigma agrosocial. Tots tenen una convicció profunda que els fa aguantar ferms: la certesa de ser el motor de canvi d’uns nous temps.

Laia de Ahumada (Barcelona, 1957). Doctora en filologia catalana i escriptora. És cofundadora i membre de l’equip directiu del Centre Obert Heura per a persones sense llar. Està especialitzada en escriptura femenina de l’època moderna i ha publicat, entre d’altres, Epistolaris d’Hipòlita Roís de Liori i d’Estefania de Requesens (s. XVI) (2003). Com a escriptora, darrerament ha publicat Monges (2008) i Els noms de Déu (2010).

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s