La reforma de la PAC a debat

La Fundació Fòrum Ambiental i la Fundació Catalunya la Pedrera ha organitzat sobre la reforma de la Política Agrícola Comunitària. El debat s’emmarca en la segona edició dels debats de sostenibilitat. L’activitat és gratuïta però cal inscripció prèvia (seguint aquest enllaç).

Dijous, 16 Maig 2013 – 18,30 h Quilòmetre 0? Producte de temporada? De tot a tot arreu?
La reforma de la Política Agrícola Comuna (PAC) a debat

Amb la col·laboració del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya
És un tòpic freqüent pensar que en la distribució de rols i funcions en una economia mundialitzada, toca als països menys “desenvolupats” la funció productora agrícola i ramadera, mentre les visions sostenibilistes aposten pel consum Km 0.
Per la seva banda, Europa defensa i estableix una política de protecció i regulació agrícola i ramadera als seus països membres. La PAC va començar com una forma d’incrementar la productivitat, assegurar un nivell de vida equitatiu a la població agrícola i garantir la seguretat de l’abastament a preus raonables. Els canvis a la UE l’han portat a corregir o compensar desequilibris de producció i de preus, en funció de la productivitat. La darrera proposta de reforma la vol condicionar només a l’extensió conreada i vol imposar condicions “verdes” o ecològiques en la seva producció. Tot plegat posa el pagès com a conservador necessari del territori, alhora que com a potencial principal depredador, segons els processos i productes que empri. Agent i víctima alhora.
Les característiques ecològiques i econòmiques de cada país membre de la UE, porten a una confrontació de visions i interessos, no sempre explícits ni manifestos, que dificulten un acord raonable i ecològic. Què planteja globalment la UE? Quina és la política i prioritats del govern espanyol? Catalunya està còmoda o incòmoda amb la PAC?  Com encaixa la PAC amb les tendències i pràctiques de la globalització econòmica?

Emeric ANGUIANO, Gestor de programes de la Unitat de Desenvolupament Rural a Espanya i Portugal de la Comissió Europea
Alicia VILLAURIZ, Vocal Assessor de la Secretaria General d’Agricultura i Alimentació del Ministerio de Alimentación, Agricultura y Medio Ambiente
Joan MIER, Coordinador d’Assumptes Comunitaris i Relacions Exteriors del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya
Aniol ESTEBAN, Cap d’Economia Ambiental de la New Economics Foundation
Moderadora: Virgínia DOMINGO, Presidenta del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s