Ajudem un banc

Demanem ajuda per a un banc, sí, un banc però un banc de Recursos. Un banc de recursos per a un consum conscient i transformador.

La revista Opcions que ens ajuda amb informació contrastada per promoure el Consum Conscient i Transformador, està recollint recursos per desenvolupar eines digitals per facilitar canvis individuals i col·lectius en el model de consum; ho està fent amb una campanya de micromecenatge mitjançant la plataforma goteo. Els queden pocs dies, i tot i que ja han aconseguit el mínim que necessiten, el agradaria arribar a la línia de l’òptim.

Els ajudeu? (difon aquesta proposta per les teves coopes).

http://goteo.org/project/recursos-opcions

posant fil a l’agulla: el banc de recursos i les seves tres parts

Característiques bàsiques

El banc de recursos serà una eina virtual (allotjada al web www.opcions.org) que estarà composada per quatre grans blocs:

1) El mapa col·laboratiu: un mapa amb una base de dades inicial de més de 2.000 iniciatives (i en creixement) a nivell estatal per tal de que tothom pugui trobar i aportar els recursos que necessita a prop de la seva localitat per dur a terme un consum conscient i transformador. Les diferents experiències estan classificades per àmbits de consum (alimentació, transport, llar, roba i complements…), i inclou tant empreses de productes i serveis, com iniciatives comunitàries, del tercer sector i de l’administració pública. Està pensat i dissenyat per ser una eina col·laborativa en la que entre tots i totes anem incorporant, valorant i connectant iniciatives útils i transformadores.

2) Les guies de consum: peix, turisme, oli d’oliva, mobles, fruita, iogurt… tota la informació que cal saber per a un consum sostenible en aquests i altres àmbits es podrà trobar a les guies de consum. La guia està organitzada per diferents àmbits de consum (alimentació, transport, llar, roba i complements…) i és una evolució de la Consumpedia (www.consumpedia.org). A més de la informació de productes i serveis es podran trobar altres articles de temàtiques diverses enfocades a facilitar canvis tant individuals com col·lectius en el model de consum (dels que han anat sortit a Opcions i també els que aniran sortint).

3) El directori de recursos de sensibilització/comunicació: vídeos, presentacions, materials educatius, informes, mitjans de comunicació, pàgines web… aquest apartat vol posar a disposició de la gent tot tipus d’eines per tal d’inspirar-nos i fer sonar més alt el nostre missatge de transformació social. I està pensat també per a què tothom que vulgui pugui aportar materials que cregui interessants.

4) Reflexions per al canvi: Té sentit que canviï jo el meu consum si els polítics no fan res al respecte? Quins són els límits per a l’expansió de les cooperatives de consum? Puc plantejar-me la jornada de 21 hores amb l’estructura actual del mercat laboral? Aquest espai pretén generar un punt de trobada on compartir visions, dubtes i propostes per al canvi social, tant des d’una perspectiva individual com des de l’acció col·lectiva.

Amb aquestes eines, juntament amb el blog i el facebook d’Opcions, pretenem generar un espai participatiu i de consulta de referència en l’àmbit del consum i els estils de vida transformadors; i així compartir tota la informació que rebem i generem, i al mateix temps volem també obrir les portes del CRIC i Opcions per a què puguin arribar més fàcilment suggeriments, iniciatives, comentaris… de persones interessades en avançar cap un canvi de model socioeconòmic i cultural.

Sabem que el món virtual bull d’iniciatives i plataformes molt afins a la nostra, i per això aquest banc de recursos pretén connectar i complementar totes aquestes altres plataformes germanes.

Motivació i a qui va dirigit el projecte

Aquest projecte pretén, en termes generals, fer avançar més ràpidament la nostra societat cap a un model de producció i consum que sigui satisfactori per les persones; que es regeixi per l’equitat i la democràcia; i que s’emmarqui dins dels límits ambientals que ens posa la naturalesa.

En allò més concret, aquest projecte pretén:

– Crear un espai de referència i també participatiu on trobar tant recursos molt pràctics com materials per a la reflexió en el camp del consum conscient.

– Facilitar la connexió i trobada entre usuaris individuals i també col·lectius per generi una comunitat virtual que reforci els processos de canvi tant personals com col·lectius.

– Donar visibilitat a la gran quantitat d’alternatives socio-empresarials, comunitàries i públiques existents i aglutinar massa crítica.

Volem aprofitar el posicionament en xarxa, les bases de dades i l’experiència dels 11 anys d’Opcions per aglutinar la informació sobre alternatives al model econòmic majoritari. Crear una àgora per a totes les persones, empreses, administracions, moviments socials que caminem en una mateixa direcció i que no parem de créixer.

Anuncis

One thought on “Ajudem un banc

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s