Trobada europea de CSA

Hem rebut aquesta convocatòria (original en castellà):

Convocatòria per a una trobada europea sobre xarxes d’agricultura recolzada per la comunitat i altres sistemes de distribució per a la sobirania alimentària.

Coneixes les xarxes d’agricultura recolzades per la comunitat? Participes en algun dels projectes existents, en una cooperativa de consum, un grup de compra, un sistema Participatiu de Garantia? T’interessa treballar en xarxa i intercanviar experiències d’aquest tipus a nivell europeu?

En tota Europa, persones de cultures i contextos diferents ja estan treballant conjuntament per redefinir l’organització de la producció, elaboració i distribució d’aliments, i s’estan unint per construir experiències de Sobirania Alimentària.

Estem organitzant una trobada a nivell europeu per identificar la visió comuna que comparteixen aquests sistemes de distribució d’aliments lligats a la Sobirania Alimentària. Durant la trobada també definirem, conjuntament, les futures temàtiques a analitzar entre les diferents alternatives i desenvolupar una estructura per a una plataforma europea. La idea és crear una plataforma descentralitzada on cada iniciativa o projecte pugui intercanviar experiències de distribució d’aliments sense passar per estructures centralitzades ni institucions.

Aquesta trobada forma part del fòrum de Nyelení-Europa que es va desenvolupar a Krems, a l’agost de l’any passat, al que dóna continuïtat. Se centrarà en l’eix 2 del pla d’acció: “Canviant la manera de distribuir els aliments.”

Urgenci > TROBADA EUROPEA – MILÀ 2012

1 Temàtiques que ens agradaria que es debatessin

Quins són les nostres bases comunes? Volem definir una visió comuna i les característiques de les xarxes d’agricultura recolzades per la comunitat i altres sistemes de distribució per a la Sobirania Alimentària

Com descentralitzar les experiències, iniciatives i intercanvi de solucions? Com aprofitar eficientment els nostres recursos?

Com crear aliances per al seguiment de l’eix 2 del pla d’acció de Nyeleni-Europa?

Quins models d’organització i operatius poden permetre’ns treballar millor?

És un plaer per a nosaltres, convidar als nostres tallers de treball per redefinir el sistema alimentari, a tota aquelles persones interessades a aprofundir les relacions entre l’agricultura de petita escala i persones consumidores a través de xarxes alternatives d’aliments locals, canals curts de comercialització i mercats d’agricultors diversificats que es basin en la solidaritat i promoguin preus justs.

La trobada es desenvoluparà a Milà, del 10 al 12 d’octubre de 2012.

És el camí per frenar el monopoli de l’agricultura mercantilista i la seva dictadura cap als agricultors i consumidors, per canviar l’homogeneïtzació del sistema alimentari que està destruint l’agricultura camperola, els sistemes de distribució i els interessos de les persones consumidores. És el camí per construir sistemes alimentaris sostenibles i una economia solidària.

Ens hem marcat com a objectiu comptar amb una representació equilibrada de les diferents regions europees, i comptar amb el major nombre d’actors, per construir conjuntament la nostra lluita comuna cap a la Sobirania Alimentària, com a reflex de la diversitat europea

A causa de limitacions pressupostàries, no podem assumir el pagament dels viatges de totes les persones participants, encara que tractarem de cobrir l’allotjament i el menjar durant la trobada. Durant la trobada, sol·licitarem una contribució econòmica per cobrir els costos per als menjars. L’idioma principal de la trobada serà l’anglès. Hi haurà servei d’interpretació organitzat segons les demandes de les persones participants. Si no entén l’anglès, li preguem que s’inscrigui abans del 30 de juny, per poder organitzar aquests serveis.

La inscripció, per a persones sense necessitat de traducció, està oberta fins a l’1 de setembre de 2012.

Primers signataris:

Xarxa internacional URGENCI
Comitè Nyeleni Europa
Netzwerk Solidarische Landwirtschaft, Alemanya
PRO-BIO LLIGA, República Txeca
MIRAMAP (Mouvement Inter-Régional des AMAP), França
Association des Consom’acteurs (TVE), Hongria
Réseau des GASAP, Brussel·les
Mouvement Terre-en-vue, Bèlgica
RES Tavola, Itàlia
AgrarAttac, Àustria
ÖBV Via Campesina Àustria

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s