Acta 27/7/11

DIA: 27/7/11
LLOC: La Gleva
ASSISTENTS: Maria (Pinyol Vermell), Topo (Verduretes), Albert (La Senalla), Iko (Germinal. El Farró), Claudia (La Gleva) i Laia (L’Aixada).

Ordre del dia (sobre la marxa):
– Pregunta oberta a totes les coopertives.
– Peix.
– Fitxes de productors.
– Gràcia, barri cooperatiu.
– Actualització de les dades de cooperatives.
– ASAC.
– AdVG.
=> Propera reunió: Dimarts 4 d’octubre a les 20:30h a l’Aixada. (confirmo aquest mes)
=> Informació: el dimarts 16 d’agost hi ha sopar popular agroecològic a la Torna.

* Pregunta:
Què ha passat amb la comanda de copes menstruals? qui en sàpiga alguna cosa que ho comuniqui.

* Peix:
S’aplaça la trobada/debat sobre la pesca sostenible (la xerrada que havia de fer la noia d’Ecologistes en Acció), però La Senalla ja treballa amb un pescador i l’Aixada fa una xerrada amb en Ramon Tarrides (pescador) el divendres 30 de setembre a les 20h al local de l’Aixada.

* Fitxes de productors:
Les fitxes en principi podrien servir per  a fer intercanvi entre les cooperatives que ja existeixen, però també per a les cooperatives en nova formació; però en algunes cooperatives existeix un debat intern sobre la necessitat d’intercanviar aquestes dades, en altres sobre si aquestes dades han de ser “públiques” o només d’intercanvi entre cooperatives, no hi ha acord sobre si és considera interessant i important, i si val la pena dedicar tants esforços a fer aquest document.
Tampoc està clar si consumir tots del mateix productor és el desitjable o no, i si realment pensem en que als productors potser si que els hi interessa augmentar el volum de producció…? a més, es planteja la qüestió de si és decisió de les cooperatives ja creades, decidir com ha de ser el procés de formació de les noves cooperatives, o si els hi volem facilitar la feina…!?
Vaja, que es debat sobre el tema, però no està clar, i també es decideix que pot ser interessant encara que només sigui aquelles cooperatives que ho tenen ja debatut i hi estan d’acord.

* Gràcia, barri cooperatiu:
La Maria ens informa del projecte, darrera del qual hi ha l’ARACOP (Federació de cooperatives de treball).
– Al barri de Sants, aquest projecte va ser un projecte amb una vassant històrica i de recuperació molt important, que té la intenció de potenciar el cooperativisme al barri.
– La proposta a Gràcia, que és un barri forç diferent, no està molt definida quina és, però de moment s’han reunit dos o tres cops i la Maria hi ha anat a títol personal, i l’Aixada també ha decidit enviar-hi algú. La propera reunió serà al setembre.
– La idea és treballar amb vàries comissions, com una històrica i una de difussió.
– El que es preten és visibilitzar el cooperativisme a nivell del barri, fer xerrades sobre com formar una cooperativa legal o fer xerrades sobre les cooperatives de consum a Gràcia.
– L’objectiu està poc definit, però s’està construint entre tot, pretenen estrènyer vincles i fer difusió del cooperativisme i difondre els seus valors.
– La pregunta que es fa l’Albert és si no és una incoherència de les cooperatives que només siguem legalment associacions, i que potser això no agrada a la Federació.

* Actualització de les dades de cooperatives:
Agnès, tu tens el PDF del tríptic de les cooperatives? S’haurien d’afegir les cooperatives de Roxanne, Verdura Roja i La Barraqueta, i demanar-los que enviïn les dades.

* ASAC: Aliança per la Sobirania Alimentària de Catalunya:
El Topo informa que ASAC preten fer una acció el 15 d’octubre coincidint amb les reivindicacions dels indignats, baixaran un hort des de diferents pobles cap a la ciutat, però en lloc de plantes portaran “cartellets” amb diferents problemes i reivindicacions, i la pregunta és si des de CaG podem fer alguna cosa?

Convocar a la restas de Coopes de Barcelona i els horts, a través de la AdVG

* AdVG: Assemblea de barri de la Vila de Gràcia (Indignats):
A l’octubre o novembre  es farà una jornada de la comissió o grup de treball d’autogestió i economies alternatives sobre les cooperatives de consum de Gràcia, per a donar a conèixer aquesta realitat a tota la gent de l’assemblea dels Indignats, són gent de la que fins ara era la Comissió de Continguts, i es creu que té a veure amb el projecte de Gràcia, barri cooperatiu.
-> la propera Assemblea de AdVG és el 29 de setembre, a les 19h, a la Plaça de la Vila de Gràcia.

Bones vacances, això és tot!!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s