ACTA DE L’ASSEMBLEA DE COOPES AMB GRÀCIA


 

1 DE FEBRER DEL 2011 de 19:30 a 21 hores

 

Assistents:

Mariona del Rusc

Agnes del Rusc

Laia de l’Aixada

Topo de Verduretes

Enric de Ecocoope

Igone de Ecocoope

Alba de La Senalla

 

La Laia de l’Aixada comenta el Sopar il·lustrat de l’Aixada sobre l’economia participativa. Passarà el link i el material a la llista de Coopes amb Gràcia. Convida a la xerrada que es durà a terme el proper 25 de febrer a les 20 hores a l’Aixada organitzada pel grup de Gent de la revolta Global i a càrrec de Pep Riera.

Per altra banda, s’està organitzant obert a tothom una xerrada sobre la Sensibilitat múltiple per un membre de l’Aixada. Serà durant el mes de març, però falta concretar la data. Ens farà arribar el pdf.

 

L’Agnés del Rusc recorda que als últim diumenges del mes s’organitza un cinefòrum al Rusc. El proper serà sobre el Comerç just. Ens farà arribar el pdf.

 

El Topo ens informa que des de l’Ateneu de la Rosa de Foc s’ha decidit crear un espai cultural els divendres al vespre on es realitzaran cinefòrums, xerrades, recitals, etc. Falta concretar la programació. Ens l’enviarà a la llista de Coopes amb Gràcia per a que en fem difusió.

 

L’Alba de la Senalla es compromet a transmetre la informació sobre la setmana verda que estan organitzant des de Lluïsos de Gràcia a traves de la llista.

 

El Topo ha assistit a la reunió per l’organització de la Fira del tast com a Repera. Ens informa que es durà a terme el 9 i 10 d’abril. El dissabte estarà adreçat a gent de coopes, etc, i el diumenge al públic en general i finalitzarà amb una calçotada entre el Forat de la Vergonya i el Convent de sant Agustí. Se’ns proposa fer un estand informatiu des de Coopes amb Gràcia. Ens farà arribar un document explicatiu o un pdf per fer-ne difusió.

 

Ecocoope es presenta i com a nova cooperativa de la plataforma de Coopes amb Gràcia s’adjuntarà en el tríptic informatiu de Coopes amb Gràcia. Agnés es compromet a fer-ho. Hem de saber si el manat segueix funcionant com a cooperativa. Des de Ecocoope estan pendents de reunir-s’hi. Escriurem al tríptic “Ecocoope i manat a l’infoespai” (no m’ha quedat clar). L’Enric ens facilitarà la contrasenya de l’adreça de coopes amb gràcia. El Topo es compromet a gestionar-la.

 

S’informa que el proper 16 de febrer es realitzarà el Repensem la Repera. A les 21 hores a l’Ateneu Rosa de Foc.

 

La Igone de l’Ecooope presenta el seu funcionament (recent, funciona des de fa 15 dies). Com a cooperativa estableixen un consum mínim de: a.) 6 euros/ecos + 5% per producte, b.) 12 euros/ecos a preu de cost; c.) sense condicions +15% i cistelles tancades +5% (per l’elaboració de la cistella). De moment hi ha productes de magatzem, s’ha iniciat amb hortalisses i amb productes de l’obrador. Es reuneixen mensualment tan productors com consumidors. No hi ha llista tancada i de moment son 28 cistelles. Introdueix l’eco. Els productes els contacten des de la coordinadora de la central de compres, després es pot debatre des de l’assemblea de la coope. Els productors estan oberts a visites.

Des de l’Ecoccope ens enviaran un document de presentació que enviarem a la llista d’espera de Coopes amb Gràcia i de les respectives coopes.

 

L’Enric explica el funcionament de la central de compres. Actualment hi ha diversos centres arreu de Catalunya (Girona, Hospitalet –abans infoespai-, Pallars, etc) i d’altres en procés de creació (Vilanova, Granollers, Lleida, Tarragona). L’idea és crear unes rutes de transport que uneixin diferents centres de compres. Es disposa d’un camió i per la distribució de Barcelona s’espera trobar una furgoneta. A través de la llista de correus informatives s’informa als integrants de la llista dels productes frescos, com ara les taronges. Si alguna cooperativa tingués interès en fer una comanda es podria notificar de manera que a la següent comanda es tindria en compte, com és el cas de les taronges que s’espera fer una nova comanda de cara a finals de febrer. Per altra banda, setmanalment arriben productes com el saitàn o les bases de pizza. Si hi ha una cooperativa interessada en pot fer comanda. Periòdicament s’actualitzen els productes i preus de la llista de productes i es distribueix a través de la llista de correu informatiu o bé es pot trobar al blog de la cooperativa integral.

 

Des de la Senalla hi ha interès en que l’Enric de la Cooperativa integral catalana i ecoxarxa vingui a parlar del projecte. Des de Verduretes també hi hagi interès, i es planteja la possibilitat de fer una xerrada conjunta. Des de Verduretes s’ha de portar a assemblea.

 

Des de la Cooperativa integral catalana hi ha interès en que les cooperatives i altres projectes autogestionats i socials del barri formin part de l’estructura de la cooperativa integral.

 

L’Enric comenta l’interés de crear un grup de coordinació dels espais.

 

Es convoca la propera assemblea de Coopes amb Gràcia pel 15 de març a les 19:30 a l’Aixada (la Laia confirmarà la disponibilitat de l’espai)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s