Què hi ha darrera dels aliments que mengem?

Ens demanen que fem difusió d’aquest curs organitzat per RAI (recursos d”animació intercultural):

Efectes del sistema agroalimentari sobre el canvi climàtic i la biodiversitat.

Fonaments teòrics i metodologies participatives aplicades a l’educació ambiental.

Quan? Durant tres caps de setmana 16-17, 23-24 i 30-31 d’octubre es realitzaran les sessions. Durant el més de novembre es realitzarà una pràctica en un institut de secundària o en un grup d’adults dins el projecte Llars Verdes.

On? A la seu de RAI, c/Carders 12, Barcelona.

Horari: 10 a 14h i de 16 a 20h, amb pausa per dinar agroecològic a càrrec de Xicòria.

Curs subvencionat

Més informació: rai-tallers@pangea.org 93 2681321

Inscripcions fins al 8 d’octubre

El per què d’aquest curs

El sistema agroalimentari és responsable aproximadament del 50% de les emissions que estan causant el canvi climàtic, si tenim en comte tant els processos de producció com els de distribució i consum. Per altra banda, els mètodes agrícoles convencionals causen un fort impacte sobre el medi reduint dràsticament la biodiversitat natural. A més, durant els darrers 50 anys s’ha produït també un procés d’homogenització genètica en agricultura amb la pèrdua de les llavors locals i per tant de la biodiversitat cultivada, reduint així la nostra seguretat alimentaria, l’autonomia dels i les agricultores i la riquesa cultural que suposa aquesta biodiversitat, tant a nivell agrícola com culinari.

En aquest context creiem que és urgent reflexionar sobre una de les causes del canvi climàtic i la pèrdua de la biodiversitat. Què hi ha darrere dels aliments que mengem? Quines alternatives de producció i consum tenim? Què és l’agroecologia? Crear espais de treball i metodologies participatives per abordar la problemàtica i formar educadores en aquest àmbit és l’objectiu principal d’aquest curs.

Des de l’Àrea de Formació de RAI estem treballant en la creació de metodologies educatives participatives aplicables a la transformació social. En aquest sentit, volem oferir una formació transversal on discutirem sobre els efectes del model agroindustrial sobre el canvi climàtic, la biodiversitat i els nostres hàbits alimentaris. Alhora, el curs pretén ser un espai per crear i compartir projectes, dinàmiques i metodologies enfocades a treballar aquests temes amb adults i adolescents i oferir alternatives positives basades en l’agroecologia.

Objectius:

  • Oferir els fonaments teòrics necessaris en relació al sistema agroalimentari, canvi climàtic i biodiversitat per a desenvolupar metodologies participatives aplicables a l’educació formal i no formal.
  • Analitzar les possibles oportunitats que representen l’agroecologia i la sobirania alimentaria per a mitigar el canvi climàtic, mantenir la biodiversitat natural i agrícola i fomentar unes relacions socials més justes.
  • Crear un espai d’intercanvi entre diferents col·lectius que treballen des de l’àmbit de l’educació per compartir dinàmiques, metodologies i projectes desenvolupats.
  • Oferir formació en metodologies participatives, tècniques de teatre social i disseny de dinàmiques i tallers.
  • Posar en pràctica els continguts i metodologies adquirides durant el curs amb la realització d’un taller en un institut de secundària o en un grup d’adults.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s