Fira de la Repera

I no era casualitat que parléssim de tantes fires.

Des de la Tercera Jornada de la Repera es va crear una comissió de treball per a facilitar aquesta altra manera de promoure l’agroecologia: les fires.

I ara us comencem a presentar els resultats:

Primera versió del cartell de la fira de la Repera

La fira està prevista com podeu veure pel 2 d’octubre al forat de la Vergonya.

Per una banda aquesta fira no pretén ser un mercat, encara que alguns pagesos duran una mostra del seu producte. El que volem que sigui la fira és l’espai de trobada informal que ja vam preparar durant la tercera jornada però amb un temps massa limitat. Un espai de trobada entre pagesos i coopes, i per tant cal que els consumidors també hi anem, però la convocatòria serà un altre dia. Aquesta entrada és per a començar a anunciar-nos i per a fer-la servir de difusió per a que s’inscriguin a la fira el major nombre d’experiències productives agroecològiques possible.

A continuació hi ha el correu que estem enviant per a demanar la inscripció a la fira. Passeu-lo als vostres proveïdors:

******************

Us convoquem a la Fira de la Repera que es durà a terme al Forat de la Vergonya,

al barri del Born de Barcelona el proper dissabte 2 d’octubre.

La Fira de la Repera pretén ser un lloc de trobada de totes les fires de productors ecològics del territori català i a partir d’aquesta poder sembrar fires agroecològiques-artesanals locals més freqüents.

Des de la fira també es busca generar sinèrgies per promoure la creació de nous grups de consumidors organitzats ja que aquests a la fira podran conèixer directament a un pagès o elaborador proper.

És un lloc on els productors donen a conèixer i tastar els seus productes, i així obren noves possibilitats de venda, apreci i distribució dels seus productes.

Us hi esperem!!!!!

Inscripcions a la fira a aquest enllaç: http://decreixement.net/larepera/inscripcions

***********************

Si algú de vosaltres volgués participar en l’organització de la Fira, la seva implicació hi serà benvinguda.

Passeu aquesta convocatòria a tots els productors i consumidors que creieu que els pugui interessar venir a la fira de la Repera d’aquest proper mes d’octubre.

Per convocar als diferents productors creiem que la seva producció hauria de seguir els criteris marcats en l’elaboració del Sistema participatiu de garantia, es podrien resumir en producció agroecològica, és a dir, sostenible tant econòmica, ecològica com socialment.

Tot això es concreta en la priorització dels productors o elaboradors, locals i respectuosos amb el medi ambient, a qui els importa més la qualitat dels aliments que la quantitat de beneficis. D’aquesta manera, preservem i recuperem els recursos naturals i culturals propis.

Entre totes, busquem i fem possible un altre consum que superi l’exclusió i l’expulsió, afavorint el tornar a poblar i desenvolupar les zones rurals amb pagesos que poden alimentar-nos, valorant el seu coneixement i la seva aportació.

Tots els productors i consumidors hem de desenvolupar aquest nou model de comerç local amb circuits curts, i d’aquesta manera fer possible apropar-nos a la soberania alimentària.

Anuncis

One thought on “Fira de la Repera

  1. Retroenllaç: La Fira de La Repera « Cooperativa de consum ecològic "El Guaret"

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s