Acta assemblea d’organització del dia 1

Després de l’estiu ens hem trobat els que estem en les dues comissions de treball actives: fires i document.

S’ha convocat la reunió perquè la fira necessitava algunes decisions que estava bé prendre-les entre totes.

L’acta es pot descarregar a aquest enllaç.

I es pot llegir a continuació.

En resum: la fira es farà el dia 2 d’octubre i vol ser un espai de trobada de pagesos i consumidors -vaja! una repera!

.
Acta de l’assemblea de Repera del dimecres 1 de setembre del 2010.

Som: Andrea, Isabel i Pati (TCV), Laura i Topo (Verduretes), Amaia (Panxacontenta) Andrea, Joana, Guillem, Daniel (Camp de la sort), Pere (Forn de l’Adela/Pipirimosca), Alba (Senalla), Marta i Miquel (Germinal).

Introducción de qui està a cada grup.
El Miquel recorda que l’Organització de la Repera va començar una nova etapa a partir del juny del 2009 que va decidir continuar organitzant Reperes i tenint al cap temes que vagin sortint a les jornades. La organització està oberta a tothom i des del desembre del 2009 vam demanar de potenciar la participació en nom dels grups de consum.

-Fires:
El grup de treball de fires ha organitzat una fira/exposició de pagesos agroecologics pel dia 2 d’octubre, al forat de la vergonya pel matí.
L’objectiu és fer un espai de trobada entre pagesos i coopes com el que vam planificar a la tercera repera a Tarroja però amb més temps i convidant a pagesos que normalment ja tenen altres circuits de comercialització per a que coneguin als consumidors organitzats.

Es confirma que farem un menjar popular després de la fira. Triem Xicòria com als que faran l’àpat i no acabem de decidir com cobrarem l’àpat -si amb pot o amb un tiquet (el debat és pensant en els veïns del forat)-.

A nivell Legal s’ha parlat amb Aracoop i ens assessorarà en la proposta però l’hem d’analitzar prèviament. S’ha contactat amb un advocat especialitzat amb grups de consum per a que ens analitzi les diferents possibilitats. Segurament fins a la fira no tindrem la proposta concreta, però la feina haurà servit per més endavant.

Es vol fer una bossa de roba per a vendre-la el dia de la fira. Es parla de vendre-la al preu de cost. Es considera que els quasi 4 euros de la prosta que tenim és massa car i mirarem altres possibilitats. Si no hi ha alternatives es deixarà estar. Es vol una bossa de roba de cotó, si pot ser ecològic, amb nansa, de les tradicionals. A la bossa s’imprimiria l’arbre de la Repera, el bloc i una frase senzilla que ens identifiqui.

Campanya de comunicació de la fira: S’envia la convocatòria als pagesos -de moment només s’havia enviat a alguns contactes-, també s’envia a les coopes per demanar que ho reenviïn als seus productors. També s’enviarà a la llista repera@llistes.moviments.net i el bloc. Finalment es farà una petita campanya de difusió per botigues eco i mercats (cartell i potser algun correu). Com que es farà una mica de difusió externa hem dit de tenir una parada informativa de grups de consum per a atendre als que baixin de la parra (dels torns s’encarregarà la Laura).

-Novetats del document:
hem quedat pel dia 12 per continuar treballant.

-Proposta de comunicació:
Es proposa passar la nostra activitat als mitjans. De moment només cuidarem els afins.
Es demana que ens definim abans d’obrir-nos i consensuem el que som. S’encarregarà el grup de comunicació.

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Al Mercat de Intercanvi del forat es farà una comparació de productes agroecológicos i “convencionals” i demostrar les autentiques diferències, amb uns panells de la XCS on es mostren diferències de producció i probablement es pugui repetir a la “Fira” del dia 2.

Anuncis

One thought on “Acta assemblea d’organització del dia 1

  1. Ep que com sabeu l’acta que anava fent s’ha esborrat i aquesta l’he fet de memòria. Si voleu fer cap proposta de canvi aviseu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s