Olidecoop

Es crea un nou grup de consumidors a Girona

L’objectiu és comprar productes ecològics, propers i justos

Des de fa uns mesos, un grup de persones amb voluntat de trencar amb el model de consum insostenible que ofereix el sistema econòmic actual, han començat a tirar endavant una cooperativa de consum crític a Girona. La idea és adquirir de manera col·lectiva productes ecològics, propers i socialment justos, criteris que es consideren bàsics si es vol apostar per una forma de consum sostenible i fonamentada en valors solidaris.

D’aquesta manera, des del mes de març, una vintena de famílies han començat a consumir verdura, fruita, pa, mató, iogurts, formatge, pollastre, vedella i llet provinents majoritàriament d’explotacions ecològiques de l’Empordà, el Pla de l’Estany i el Ripollès. La compra es fa directament al productor, de manera que s’eliminen els intermediaris. Aquest fet, sumat a l’avantatge que comporta la realització de compres col·lectives, permet reduir costos en el preus dels productes.

El fet d’adquirir productes propers suposa un recolzament explícit a la pagesia de les comarques de Girona que aposta per l’agroecologia com a model sostenible i de futur. A la vegada, suposa una aposta clara per la reducció del consum energètic que comporta l’adquisició de productes provinents de punts de producció i distribució clarament allunyats del consumidor.

El grup de consum, anomenat Olidecoop, té el seu punt de recollida al local de l’Associació de Naturalistes de Girona, al barri de Sant Daniel.

Més informació: http://olidecoop.blogspot.com

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s