I a partir d’ara

El dia 12 de maig vam fer una assemblea a l’ateneu Rosa de foc de Gràcia. Es pot descarregar l’acta de l’assemblea a aquest enllaç.

Aquesta assemblea té força valor ja que marca les properes activitats de la Repera. Sempre estem a temps d’afegir activitats i canviar les previstes, però a aquesta reunió ens vam marcar les properes fites per no anar caminant mirant només a ran de terra.

En resum el que vam decidir és:

– Tenir en compte l’Aliança per a la Sobirania Alimentària dels Pobles de Catalunya i la Xarxa Agroecològica en les nostres activitats.

–  Intentar encabir a les trobades de la Repera dos nivells de formació; per una banda a nivell autoformatiu com la majoria d’activitats de la Tercera Jornada de la Repera de Tarroja, i per altra banda un nivell de formació per a introduir el tema a persones que s’afegeixen de fa poc al moviment. Però per aprofitar els recursos i coneixements és important que coincideixin els dos espais.

– Volem que cada cop més grups de consum, pages@s i “motivats” participin en el moviment “Repera” -ja sigui organitzant, ja sigui participant al bloc,…-.

Els moments de començar a preparar una Repereta i una Repera, són moments per a reincorporar grups i persones a la organització de la Repera.

Els processos de coordinació locals -com Cooperatives amb Gràcia- són d’una bona mida per a la promoció d’aquest model de consum, i la Repera pot servir d’eina per a fer xarxa social. El tríptic pot servir també d’eina de consolidació. Es farà una reunió al Juny per a preparar el tríptic; potser aprofitem el material del tríptic per a fer una exposició -si és possible juntament amb Ecoconsum-. Es comenta que potser aquest vídeo és un bon material.

Per altra banda la motivació de les persones dels grups de consum a participar al moviment agroecològic, pot ser via el tríptic que està previst de fer, i de visibilitzar les activitats que es van organitzant des dels diferents grups de consum.

Documentar les Reperes poden servir com a eina de divulgació per a sensibilitzar pel consum agroecològic. La propera repereta podria tenir aquest objectiu transversal i ja des d’ara fem la crida a voluntàries per a que es proposin editar el material.

Segell participatiu: ja s’ha enviat el correu per a demanar que a nivell local els grups de consum es trobin i comencin a treballar aquest tema. El dia 31, la reunió de coopes amb gràcia té aquest punt com a principal. Es proposa que les coopes facin en comú els criteris de compra.

Fires: La Xarxa de consum Solidari, que va organitzar el Tast, diu que vol que des ja ara es comenci a preparar la fira del Tast de començament de primavera de l’any que ve. I que li agradaria que la Repera i Ecoconsum participi i se la faci seva. Considerem que la prendrem com a data “clau” a la Repera duran l’any, no només de fira sinó també de formació.

Es podria fer models regionals que un cop establerts es faci més fàcil d’introduir a altres llocs. I que una fira feta podria facilitar la introducció d’altres pagesos que es veuen molt “atabalats” d’organitzar altres fires. Els criteris de les fires haurien d’estar d’acord amb el grup que treballa el segell participatiu.

Repereta: es podria fer, cap a la tardor una Repereta amb dos temes, fires i documents de difusió.

– També es podria fer una repereta de segell cap a l’abril, i la Repera cap a l’octubre del 2011.

L’acta de la reunió de valoració de la tercera jornada es pot veure a aquest altre enllaç.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s