Crònica de la Repereta de logística en xarxa

Crònica de la Repereta! 3 d’octubre

Monogràfic de distribució i logística en xarxa”

Dissabte ens vam trobar unes 30 persones al final d’una pujada amb bones vistes sobre la ciutat de Barcelona. Al centre cívic del Coll, al Carmel. Va venir gent molt motivada, i aquesta va ser la essència per compartir un ambient boníssim, i treure’n profit. Moltes gràcies.

Té, cafè i galetes Pipirimosca. I juguem a col·locar-nos cadascú al seu lloc en un mapa imaginari, llancem fils que són camions plens de cistelles ecològiques i….ens fem un embolic!! Com ho arreglem??

Per començar el Jesús d’APEL ens ensenya l’ABC de la distribució, les arts d’omplir i buidar una furgoneta, com organitzar els viatges, com aprofitar les anades i les vingudes, les contradiccions de la logística, i sobretot com treure suc a les estones de carretera per pensar idees genials. El Roger, expert en eficiència energètica, ens fa veure clar que cal pensar a llarg plaç…i que potser aleshores ja no caldrà distribuir tan lluny… El pik oil no fa gràcia. I com que, no només amb entusiasme trobem solucions, intentem per una vegada aprendre de la experiència, que no ens la dona la edat, ens la dona l’Àngel, i el seu repàs històric per intents malaguanyats de distribució compartida.

Dinar boníssim, i abundant. La coordinació amb el projecte Tres Turons ha estat un èxit. S’ofereixen a repetir l’experiència! Mandarines de Vinarós.

I per la tarda treball en grup per definir propostes, i desenvolupar-les. Què ha sortit?

Per una banda un taller per posar un exemple concret, un projecte de compra conjunta directa. El resultat és la proposta de compra de cítrics a la SAT Ecocítrics. Ja ens han proposat una data de visita per mirar d’engegar aquesta proposta.

Per altra banda un taller sobre la informació i tot una mica. Un parell de conclusions destacades:

*Un nou rol dins de cada grup: Encarregat de compres conjuntes… *Hem identificat les funcions de tenir més informació: per exemple…portar excedents a un càtering ecològic… * Un anàlisi del consum en coopes mostra una elevada estabilitat, malgrat la falta de compromís. “Perquè no apliquem la Tarifa Plana??”en podeu llegir mes.

Què hem après? Aprofitar aprenentatges per seguir fent xarxa Com en tot espai compartit entre persones, es el moment per veure quins son els camins per on volem seguir fent camí. Aquí van algunes pistes d’orientació per pròximes aventures:

Darrerament la “Repera” dona molta importància a que es constitueixin grups de treball. I no té plena consciència de que això no és fàcil. En prenem nota! El públic representant de consumidors tenia moltes ganes de conèixer i compartir experiències d’altres grups de consum. D’aprendre formes d’organització, planificació, pressa de decisions…Com canvien les coses quan pots parlar sense presses amb la teva pagesa/pagès…

Així que de cara a la Repera III recollirem totes aquestes inquietuds… Si tens ganes de participar en la organització de la Repera III només ho has de dir. Recorda que la Repera forma part del moviment agroecològic, i dels moviments socials i que, per tant, es tracta d’un grup cooperatiu, horitzontal, dinàmic, obert, i amb divisió de tasques segons capacitat. On només hi faltes tu.

Finalment, la reunió de valoració de la jornada feta només pel grup de treball organitzador.

Anuncis

3 thoughts on “Crònica de la Repereta de logística en xarxa

  1. Retroenllaç: Convocatòria Repereta 26 setembre – La Repera | Associació Salut i Agroecologia (ASiA)

  2. Retroenllaç: Convocatòria Repereta 26 setembre | La Repera

  3. Retroenllaç: Taronges dels arbres « La Repera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s