Replantejant el taller del “Segell”

A la darrera reunió de la comissió del sistema participatiu de garantia que vam fer dilluns 5 d’octubre al local de Germinal Farró, es va decidir que ens havíem de replantejar el que està previst fer pel diumenge 18 d’octubre.

Encara no s’havia fet una convocatòria ferma, però feia dies que l’estàvem anunciant al bloc -i s’havia avisat per correu a les cooperatives en gràcia-. És per aquest motiu que de moment avisem que encara no sabem què es farà el proper diumenge 18 d’octubre. Estigueu atents al bloc per a més informació.

L’Albert ens ha passat un resum de 4 pàgines per a qui vulgui més informació. El podeu descarregar en aquest enllaç:

https://repera.files.wordpress.com/2009/10/resum_document_nature_et_progres_i_spg_andalusia.pdf

·

I la comissió ha escrit una carta dirigida a Ecoconsum avisant que de moment nosaltres no organitzarem la jornada de formació.

Comunicat de la comissió de desenvolupament d’un SPG de la repera 2 per Ecoconsum

Hem estat fent una valoració de la situació en que ens trobem i de la capacitat de plantejar una jornada de treball profitosa entre cooperatives de consum ecològic i pagesos que les estant proveint, amb l’objectiu d’iniciar un procés de creació d’un sistema de garantia participativa:

En la la repera 2 ens vam plantejar la organització de la jornada de treball esmentada, amb un treball previ de convocatòria i recull d’informació dels diferents col·lectius. En canvi no hem evolucionat en aquest sentit  ni hi ha hagut participació per part dels col·lectius implicats.

La situació actual és que les cooperatives de consumidors no han avançat en el debat sobre els SPG (i si ho han fet no ho han comunicat) i els pagesos de la Xarxeta han continuat amb el seu procés de certificació pròpia tal com s’havia explicat a la Repera .

Per una altra banda hem valorat la proposta d’Ecoconsum de canviar l’objectiu de la trobada i fer una jornada de formació:

Tot i que la formació sempre és necessària per anar prenent decisions i per desenvolupar els projectes de manera adequada, amb sentit critic  i buscant la transformació social, pensem que en la repera 2 hi va haver un espai de formació i debat prou potent i que ens trobem en el moment de conèixer la necessitat dels col·lectius de construir l’SPG, i si estan disposats  a participar-hi amb compromís.  La formació s’ha d’incloure dins el  procés  de construcció de l’SPG, però no cal que condicioni el calendari.

Per altra banda nosaltres podem oferir recursos per a la formació però la direcció cap on s’ha de concretar el procés s’ha de marcar entre tots ja que només som participants del procés.

Per tots aquests motius no creiem oportú preparar cap activitat formativa i tampoc desenvoluparem la jornada de treball, que no seria efectiva. No volem que la data fixada ens porti a fer les coses malament, farem consultes a les diferents assemblees, i seguirem a l’espera que es doni el debat a les cooperatives.

Per tant l’espai reservat queda a la vostra disposició.

Moltes gràcies

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s