Fil obert per fer-se sentir

Potser serà un poti poti de propostes, potser no estaran ordenades i serà un xic caòtic, però podeu fer servir aquest fil, els comentaris per anar posant la informació del vostre projecte de producció agroecològica.

Si voleu preservar la vostra direcció de correu brossa podeu fer servir estratègies com ara en comptes de posar reperes.motivades@gmail.com, posar reperes.motivades gmail.com

Anuncis

12 thoughts on “Fil obert per fer-se sentir

 1. El Pèsol Roig es una nova cooperativa de producció agroecològica al Alt Maresme, busquem grups de consum i persones interessades en venda directa.

  pesolroig@gmail.com
  http://www.facebook.com/pesolroig
  647 07 54 55

  El Pèsol Roig som una recent cooperativa de producció agroecològica del Maresme. Busquem contactar amb grups i cooperatives de consum amb els quals poder establir una relació d’intercanvi més equitativa i justa per a ambdues parts que la que trobem al mercat. Situada al terme municipal de Tordera la nostra producció es basa en:

  Dedicació: Una estricta cura en el cultiu i el bon desenvolupament dels aliments que produïm sota la garantia ecològica. La nostra satisfacció és, oferir productes de la millor qualitat, frescos i amb les seves millors qualitats nutricionals, essencials per
  mantenir-nos saludables. Tot això sense pesticides ni abonaments químics.

  Transparència i participació: Tenim les portes obertes per a compres a peu d’horta, visites, xerrades, excursions i formació agrícola i política agrària per a companys interessats a inserir-se en el sector . La nostra intenció és anar implementant la Certificació Participativa per a què els nostres consumidors puguin observar tot el procés de treball i materials naturals utilitzats en el mateix.

  Proximitat: Creiem que els productors i la terra han de recuperar les relacions amb els consumidors, evitant intermediaris i posant a la seva disposició un producte fresc, del país i produït a pocs quilòmetres. Recuperant aquest contacte directe posem a les taules un producte de major qualitat a preus assequibles i sense petjada ecològica,
  sense cremar tones de combustible ni generant explotació laboral.

  Compromís amb el territori: Defensem una agricultura camperola diversificada i sana, que crea ocupació local, economia cooperativa i protegeix el paisatge i l’ecosistema agrari dels nostres pobles i comarques. Contribuïm respectant i millorant l’entorn dels nostres camps, la seva diversitat vegetal i animal.

  Justícia Social: Ens adherim als principis de la Sobirania Alimentària, concepte polític que defensa que l’alimentació i els béns comuns (terra, aigua, coneixements col·lectius, llavors…) han d’estar en mans dels productors i els consumidors i no en
  mans del mercat capitalista. Construïm la Sobirania Alimentària des de la base, generant una infraestructura productiva pròpia, control sobre els recursos i canals de distribució directes.

 2. Jersey Marcelino
  ¿Por qué son especiales?. Una pieza con valor añadido
  La idea inicial de Marcelinus es el rediseño del jersey nombrado marcelino o camacho en honor al político y sindicalista Marcelino Camacho, que los utilizaba siempre. Es una pieza muy extendida en los entornos rurales de Cataluña y su venta ha estado siempre continuada sin variar nunca el modelo.

  El jersey se identifica con el de toda la vida, pero con un aire nuevo, contemporáneo, marcado por las tendencias estéticas del momento y pensado para ser una pieza portable en muchas situaciones, ya sea para un día festivo, una reunión informal o el día a día de la calle.

  Marcelinus se creó para la temporada invierno 2008/09 con tres modelos para hombre y este año ha ampliado la colección con piezas para el público femenino. Ved el catálogo de Marcelinus. (enlace con el apartado catálago de jerseys).

  Podemos decir que el proyecto de Marcelinus es innovador porque mantiene el entorno original: el jersey se ha producido íntegramente en Olot y la mitad de los beneficios se dedicarán a proyectos ambientales o sociales.

  Estos son los principios de Marcelinus:

  Marcelinus es un jersey de toda la vida con un formato nuevo.
  Marcelinus nace con el ánimo de no perder la tradición textil de Olot.
  Marcelinus está hecho en Olot: diseño, tejido y confección. Es 100% local.
  Marcelinus pretende estabilizar puestos de trabajo que afectan a mujeres de más de 40 años.
  Marcelinus dedicará el 50% del resto de sus beneficios a un proyecto ambiental o social.
  http://www.marcelinus.cat/es/menu/por-que-son-especiales

 3. Hola a tothom!! som el col·lectiu la verdolaga, fa poquet em arrancat un projecte de d’horta ecològica a les Franqueses del Vallès i estem buscant grups de consumidors per la zona del Vallès. Encara no tenim la posiblitat d’oferir producte però cap allà el novembre-desembre ja estarem a tot gas.

  Si a algú li interessa us deixo el meu mail: frednegri@hotmail.com

  fins aviat

  salut

 4. Hola!

  Som productors de tot tipus d’horta ecològica de temporada a unes terres tant ramaderes com Manlleu. Venem caixes de verdura de temporada, ecològiques certificades, a Manlleu i Vic.
  Ens volem fer conèixer a cooperatives perquè treballem molt i oferim bons preus per la millor verdura del mercat, així com locals que vulguin simplement fer de Punt de Recollida.
  Fem portes obertes un cop al mes, i mantenim la informació de l’hort al dia al bloc http://www.hortviu.blogspot.com.

  A veure si us desperteu, osonencs!

  David, Mima i Nia

 5. Hola corazones:

  Os escribo, primero, para daros las gracias por todo a hom quienes estàis haciendo esto posible. Marcho a vivir a una masía a Vilafranca del Penedes y uno de mis objetivos es cultivar la tierra. Intentaré ponerme en contacto con alguna cooperativa de la zona a ver como podemos seguirampliando esta maravillosa red. De igual forma si alguien de la zona quiere ponerse en contacto, sería un placer.

  Un abrazo lleno de amor y cariño.

 6. De part del Toni de l’Almàixera de Manresa.
  Podeu reenviar-lo a tots els particulars o grups que puguin estar interessats i que tingueu els contactes a mà??

  les meves amigues Sabela i Luis de Galícia recullen i assequen castanya.
  es molt bona en guisats, arrosses, carns, sopes, postres… es cuina més o menys com els cigrons, llenties, arros integral…
  val a 8,5€ kg. a baix correu amb més info i enllaç

  venen de visita per qui i surten de Galícia el dijous 18 de febrer, podem encarregar-los i ens portaran el que vulguem -si la comanda es posterior proveu sort que portaran de sobra però per assegurar-nos millor ferla quan abans-, escriviu-me (tonicongrelos a nodo50.org)

  per Manresa no hi ha comanda mínima per que vindran a casa a passar uns dies i ja la porten, per la resta de llocs parlem a veure

  pd: he buscat fa poc un contacte de castanya seca que sospito que hi ha pel Montseny però no ho he trobat, vaig trucar a l´ajuntament de Viladrau i em van donar un contacte -tel. mòbil- del centre de manipulació de la castanya de Viladrau però no agafaven ni responien als missatges, tinc la recerca de buscar castanya seca local en pausa fins a que alliberi temps… si us ve de gust continuar-la o sabeu alguna cosa…

  PETONS

 7. Hola!

  Som productors d’Olesa de Montserrat de fruita ecològica (prèssec, albercoc, pera castells i ercolini, pruna) i també fem alguna coseta d’Horta. No tenim certificat ccpae. Esten buscant cooperatives que estiguin interessades per comprar fruita aquest estiu de maig a juliol.

  Si alguna cooperativa esta interessada que ens envii un mail a calpatata@gmail.com

  moltes gràcies

 8. Setembre 30, 2009 a les 10:40, na Mª Jesús Vinent (http://www.ecomanjar.com/) va dir:

  Hola ?

  Que necessitau cigrons de producció ecològica. Son de la varietat “Castellano”. Si podem anirem a donar un vol per Ecoviure, si hi estessiu interessats els podriem portar en allà per estalviar el transport. També tenim patates de producció ecològica, però pesen mes 😉 ))
  Esarem encantats de que contacteu amb noltros:

  Mª Jesús Vinent (637457330)

 9. Us envio la carta de presentació dels torrons a noves cooperatives.
  Fins aviat,
  gabi

  Companyes,
  L’any passat, arrel de la cessió d’una finca d’ametlers al Pinell del Brai, vaig començar a fer torrons artesanals i ecològics, amb mel de castanyer i panela de comerç just, partint de la recepta d’un avi del poble. Es van distribuir a través de 3 cooperatives de consum de Barcelona (Cydònia, La Gleva, i Verduretes).
  Enguany pugem l’aposta a 300 torrons, des dels 130 de l’any passat. L’Addaia s’afegeix a l’aventura turronera, i volem col·laborar amb cooperatives de comarques. Hem establert el camp base en un maset a Orta de Sant Joan, on un membre de la Plataforma en Defensa de la Terra Alta (www.plataformaterraalta.com) ens ha cedit un espai per combatre la massificació eòlico-ideològica a cop de torró.
  La idea inicial era aconseguir més finques per cuidar, però de moment hem comprat 200kg d’ametlla marcona a un productor d’Arnes que no utilitza agroquímics i que no les va poder vendre per la inundació del mercat amb ametla californiana.
  El 2008 tot el procés va ser manual… i cansat. Poc a poc anem avançant en tècnica i organització, i ens han deixat una maquineta a manovella per picar les ametlles, no gaire més ràpida que el martell, però bastant més còmode.
  El tipus de torró que fem és semblant al xixona, però amb dos textures diferents, una més ‘pedregosa’ que l’altra. A 250g d’ametla torrada, hi afegim 100g de panela i mel, en diferents proporcions, amb l’opció d’afegir espècies que ajudin a la digestió nadalenca (anís i cardamomo), canyella o gingebre. També en fem sense sucre: només amb mel, o amb fructosa.

  En quant als preus, la idea és que la remuneració de l’hora dedicada no quedi per sota dels 5€, de manera que el preu de la barra de 350g quedarà entorn dels 7€. Quan sabem el cost de totes les matèries primeres fixarem el preu definitiu.

  Res més de moment. A principis de novembre tindrem llestes les barres de prova i, si esteu interessats, us convocarem a fer un tast i conèixe’ns.

  Salut!
  Gabi

 10. VEDELLA ecològica de CAL MARTÍ.
  Treballar al camp és per a nosaltres un privilegi, ho fem de manera sostenible, mantenint un equilibri entre el que la terra ens dóna i el que nosaltres li donem, a Cal Martí al poble de Gàver, a la Segarra, fem de pagès desde sempre, mantenim una activitat agrària, familiar i ecològica

  Integrem l’art de conrear la terra amb la cria de bestiar, aprofitant tots els recursos que la natura ens pot oferir. Seguint una imprescindible rotació de cultius, obtenim farratges, ordi, blat, pèsol, erb, favons, fenigrec,… que destinem a alimentar el nostre bestiar, vedells nascuts Catalunya i que arriben a casa nostra just després del seu deslletament. També obtenim cereals, llegums (cigró, llentia i mongeta) i patates per al consum humà.

  Utilitzant un petit molí fem la farina per alimentar el bestiar. La farina està formada per: ordi, civada, erb, pèsol, favons, fenigrec, llentia (les trencades), i cigrons (els trencats), tots ells procedents dels nostres cultius, també hi posem un 4% d’un corrector (ecològic) que ens complementen la farina.

  L’animal quan arriba està tres mesos a les pastures i dos mesos més als estables amb jaç de palla.

  “El nostre compromís és recuperar l’essència del passat per millorar el nostre futur. Millorant la fertilitat del sòl i la qualitat dels fruits, fent que els nostres aliments arribin a les persones amb tota la seva força i evitant sempre que la terra desmereixi en vida. La nostra obligació és oferir productes de qualitat i el nostre desig preservar un dels oficis més antics del món, la pagesia.”
  Si voleu més informació: Demanar pel Martí al telèfon 973 556281 o escriure’l: martiverdes gmail.com

 11. Bones, som productors de verdures ecològiques i us enviàvem aquest mail per si us interessava verdura fresca de temporada,estem al CCPAE. Estem vivint i treballant la terra a Mieres, la Garrotxa,i buscàvem venta directa amb la gent perquè no ens agrada gaire la de intermediaris que et trobes per fer una venta,i també per conèixer al client. Doncs Salut, i ja ens direu alguna cosa, gracies

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s