Contra el TTIP

Des de les Reperes Motivades volem demanar el suport dels col·lectius vinculats a l’agroecologia a la campanya contra el Tractat Transatlàntic de Lliure Comerç i Inversions.

nottip02

Volem expressar la nostra preocupació per l’amenaça que representa el Tractat de Lliure Comerç (tractat comercial transatlàntic anomenat “Associació Transatlàntica de Comerç i Inversions” – TTIP per les seves sigles en anglès-) per la protecció ambiental i social, així com de les persones consumidores.

La Unió Europea està negociant aquest nefast tractat, que comportarà pèssimes conseqüències, entre molts altres àmbits per a una agricultura i una alimentació més justes i sostenibles, rebaixant els criteris ambientals i socials i ho està negociant d’esquenes a la ciutadania.

Us posem alguns detalls d’algunes d’aquestes conseqüències:

– És un atac frontal a aquelles institucions que plantegen polítiques en favor de la Sobirania Alimentària, ja que les considera barreres al lliure mercat. El TTIP preveu sistemes d’arbitratge poc neutrals que podrien obligar a pagar indemnitzacions a interessos privats de part de les institucions que realitzin propostes en favor de la Sobirania Alimentària.

– Rebaixa encara més les insuficients normatives europees que limiten aspectes com el cultiu de transgènics, la presència d’hormones al bestiar, l’ús d’agrotòxics, o l’etiquetatge dels aliments.

– Promou molt més el transport d’aliments d’un continent a l’altre, incrementant el seu consum energètic i l’impacte sobre el clima.

– Reduirà la capacitat democràtica de transformació social. En un context on les propostes de transformació social comencen a ser majoria, ens imposen acords que limitaran la capacitat de gestió política de la nostra societat.

Per altra banda tindrà implicacions en àmbits com la propietat intel·lectual, els controls i duanes a la frontera, la permissivitat a l’aprovació de nous productes per a la seva comercialització, la regulació en la mobilitat del capital i les inversions, etc…

Això no és nou, ja ha passat amb el TLC entre Colòmbia i EEUU i altres TLCs a diverses zones del món i sempre comporten grans desigualtats socials i perjudicis ambientals.

Però recorda que es va aconseguir aturar l’ALCA-Área de Lliure Comerç de les Amèriques.

i PODREM ATURAR EL TTIP!!!

Propostes que fem les Reperes Motivades a cooperatives i pagesia:


– Debatre a nivell intern què hi podeu fer. El sols fet de parlar-ne ja ajuda a evitar que ho aprovin.
– Difondre aquesta informació entre els vostres socis i contactes.
– Organitzar xerrades o taules rodones obertes al vostre entorn social proper. Us podem ajudar a trobar ponents, la Plataforma Contra el TTIP està formant a suficients persones per cobrir totes les demandes.
– Adherir-se a la plataforma contra el TTIP (http://noalttip.blogspot.com.es/).
– Participar a la cibercampanya contra el TTIP.

 

2 thoughts on “Contra el TTIP

Deixa un comentari